PROGRAMSKE AKTIVNOSTI

GRAĐANSKI NADZOR - PRATI SE POSTUPANJE POLICIJE U TUZIMA
25 Feb

GRAĐANSKI NADZOR - PRATI SE POSTUPANJE POLICIJE U TUZIMA

Podgorica/Tuzi, 25. februar 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije, u skladu sa svojim ovlašćenjima u domenu zaštite ljudskih prava, pažljivo prati dešavanja u opštini Tuzi i postupanje policijskih službenika tim povodom. Ostvarena je neposredna komunikacija sa svim akterima događanja. Savjet poziva na očuvanje javnog reda i mira a od policijskih službenika očekuje da, kao i uvjek u tenzičnim situacijama, postupaju profesionalno i zakonito, poštujući ljudska prava i dostojanstvo svih građana.
ULCINJ: ZATREŽENA PROVJERA POSTUPANJA POLICIJSKOG INSPEKTORA
04 Feb

ULCINJ: ZATREŽENA PROVJERA POSTUPANJA POLICIJSKOG INSPEKTORA

Podgorica/Ulcinj, 4. februar 2021. godine - Građanin B.H. iz Ulcinja obratio se Savjetu za građansku kontrolu rada policije pritužbom na postupanje G.A., policijskog inspektora OB Ulcinj koji je dana 31.01.2021.godine, kako je naveo, pokušao neovlašćeni ulazak u Konobu „Hasanaga“, objekat u vlasništvu podnosioca pritužbe, na  način što je više puta silom pokušao otvoriti zatvorena vrata. Ovaj događaj građanin je sjutradan prijavio policiji, gdje je obaviješten da je dolazak inspektora navodno bio službene prirode.
INTERNET I KRIMINAL
04 Feb

INTERNET I KRIMINAL

Podgorica, 4. februar 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije se iz medija upoznao sa iskustvom studentkinje Fakulteta političkih nauka M.K. iz Podgorice koja se požalila na činjenicu da Uprava policija nije uspjela identifikovati lica koja joj prijete na društvenoj mreži Facebook (FB) sa lažnih profila.
NIKŠIĆ: ZATRAŽENA PROVJERA POSTUPANJA POLICIJE
04 Feb

NIKŠIĆ: ZATRAŽENA PROVJERA POSTUPANJA POLICIJE

Podgorica/Nikšić, 4. februar 2021. godine - Građanka A.C. iz Nikšića podnijela je pritužbu i zatražila da Savjet za građansku kontrolu rada policije kod Centra bezbjednosti Nikšić i u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata Uprave policije Crne Gore provjeri da li su policijski službenici postupali u skladu sa propisima i ovlašćenjima i da li je takvo postupanje policije neophodno u demokratskom društvu.
RAZGOVOR SA PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE CRNE GORE
03 Feb

RAZGOVOR SA PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE CRNE GORE

Podgorica, 2. februar 2021. godine - Predsjednik Skupštine Crne Gore mr.sci Aleksa Bečić održao je danas, u Skupštini Crne Gore, sastanak sa predstavnicima Savjeta za građansku kontrolu rada policije, advokatom Zoranom Čelebićem, predsjednikom, kao i članovima dr Aleksandrom Mugošom, prof.dr Draženom Cerovićem i doc.dr Branislavom Radulovićem.  
PRIJEM U SKUPŠTINI CRNE GORE: IZLAGANJE PREDSJEDNIKA SAVJETA
02 Feb

PRIJEM U SKUPŠTINI CRNE GORE: IZLAGANJE PREDSJEDNIKA SAVJETA

Podgorica, 2. februar 2021. godine - Predsjednik Skupštine Crne Gore mr.sci Aleksa Bečić primio je danas u Skupštini Crne Gore predsjednika i članove Savjeta za građansku kontrolu rada policije advokata Zorana Čelebića, prof. dr Dražena Cerovića, dr Aleksandra Mugušu i doc. dr Branislava Radulovića. Izlaganje predsjednika Savjeta, advokata Zorana Čelebića, prenosimo ovdje integralno:   Uvaženi predsjedniče Skupštine,  
PRIJEM U MUP: IZLAGANJA PREDSJEDNIKA SAVJETA
02 Feb

PRIJEM U MUP: IZLAGANJA PREDSJEDNIKA SAVJETA

Podgorica, 1. februar 2021. godine - Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore mr Sergej Sekulović primio je danas u sjedištu Ministarstva delegaciju Savjeta za građansku kontrolu rada policije. O tome više dostupno ovdje: Izlaganje predsjednika Savjeta advokata Zorana Čelebića ovdje prenosimo integralno: Uvaženi Ministre unutrašnjih poslova,
GRADIMO POVJERENJE: SUSRET MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA SA SAVJETOM
01 Feb

GRADIMO POVJERENJE: SUSRET MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA SA SAVJETOM

Podgorica, 1. februar 2021. godine - Policijski službenici moraju u svakoj situaciji poštovati ljudska prava i slobode, svako prekoračenje ovlašćenja će biti strogo sankcionisano, a javnost i svi društveni subjekti treba da daju doprinos poštovanju policijskih službenika i zaštiti njihovog integriteta, zajednička je poruka sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa članovima i članicom Savjeta za građansku kontrolu rada policije. U ime Savjeta sastanku su prisustvovali Zoran Čelebić, predsjednik,  Aida Petrović, članica i dr Aleksandar Mugoša, član Savjeta.
REDOVNA SJEDNICA
20 Jan

REDOVNA SJEDNICA

Podgorica, 20. januar 2021. godine -  Savjet za građansku kontrolu rada policije, u punom sazivu, održao je, u svom Kontakat centru, redovnu mjesečnu sjednicu na kojoj je definisana nova metodologija rada u 2021. godini. U radu sjednice kojom je predsjedavao Zoran Čelebić, predsjednik, učestvovali su svi članovi Savjeta - Aida Petrović, prof. dr Dražen Cerović, doc.dr Branislav Radulović i dr Aleksandar Mugoša.

Pages