PROGRAMSKE AKTIVNOSTI

OSIGURATI STABILNO, ODGOVORNO I KVALITETNO   UPRAVLJENJE POLICIJOM
06 Jul

OSIGURATI STABILNO, ODGOVORNO I KVALITETNO UPRAVLJENJE POLICIJOM

Podgorica, 5. jul 2024. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije je održao elektronsku sjednicu na kojoj je razmotrio određena pitanja u odnosu na upravljanje Upravom policije, kao organa u sastavu, a koji se svakodnevno održavaju i na unutrašnji sistem odgovornosti i poštovanje ljudskih prava svih građana i građanki Crne Gore. Savjet za građansku kontrolu rada policije poziva Vladu Crne Gore da zaustavi dalju kompromitaciju policijske organizacije i osiguraju stabilno, odgovorno i kvalitetno rukovođenje Upravom policije. 
PROVJERA SE POSTUPANJE CRNOGORSKE POLICIJE PREMA OSOBI ČIOJI SE SUPRUŽNIK DOVODI U VEZI SA TERORISTIČKIM AKTOM U BEOGRADU
01 Jul

PROVJERA SE POSTUPANJE CRNOGORSKE POLICIJE PREMA OSOBI ČIOJI SE SUPRUŽNIK DOVODI U VEZI SA TERORISTIČKIM AKTOM U BEOGRADU

Podgorica, 1. jul 2024. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije po sopstevnoj inicijativi prati postupanje policijskih službenika Uprave policije Crne Gore prema građanki čiji je suprug S. (ranije M.) Ž., lišen života kod pokušaja terorističkog čina ispred Ambasade Izraela u Beogradu, RS i napada na policijskog službenika angažovanog na obezbjeđenju navedenog diplomatsko-konzularnog predstavništva.
OSIGURATI BEZBJEDNOST SVIM GRAĐANIMA
28 Jun

OSIGURATI BEZBJEDNOST SVIM GRAĐANIMA

Podgorica/Rožaje, 28. jun 2024. godine - Savjetu za građansku kontrolu rada policije obratio se građanin čiji se identitet štiti zbog dalje zaštite integriteta i njegove bezbjednosti. Isti je, prema navodima i dostupnim snimcima, kontinuirano izložen zastrašivanju oružjem od svog komšije (navedeno puno ime i adresa stanovanja u opštini Rožaje). 
POLICIJA ODGOVORILA NA NAVODE O MANIPULACIJI IZBORNIM MATERIJALOM U ANDRIJEVICI
28 Jun

POLICIJA ODGOVORILA NA NAVODE O MANIPULACIJI IZBORNIM MATERIJALOM U ANDRIJEVICI

Podgorica/Andrijevica, 28. jun 2024. godine - Uprava policije je odgovorila na upit Savjeta  povodom dešavanja u Andrijevici i tvrdnji iz vodeće tamošnje partije da su policijski službenici spriječili manipulacije izbornim materijalom.   Rad na predmetu je inicirao advokat Zoran Čelebić, predsjednik Savjeta, a istim je u svojstvu obrađivačice i izvjestiteljke zadužena Aida Petrović, članica Savjeta.
NAPAD NA S.R: IZDATA PREPORUKA DIREKTORU POLICIJE
15 Jun

NAPAD NA S.R: IZDATA PREPORUKA DIREKTORU POLICIJE

Podgorica/Berane, 15. jun 2024. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije upoznao se iz lokalnih medija u Beranama da je službeniku Pravoslavne crkve u tom gradu već drugi put demolirano privatno motorno vozilo. Kao jedan od mogućih motiva napada na privatnu imovinu pominje se i etnička pripadnost uz bojazan da može doći i do ugrožavanja bezbjednosti i fizičkog integriteta.
 ANDRIJEVICA: PROVJERA NAVODA VODEĆE OPOZICIONE PARTIJE
06 Jun

ANDRIJEVICA: PROVJERA NAVODA VODEĆE OPOZICIONE PARTIJE

Podgorica/Andrijevica, 4. jun 2024. godine - Na inicijativu svog predsjednika, advokata Zorana Čelebića, Savjet za građansku kontrolu rada policije je pokrenuo postupak provjere postupanja policijskih službenika Stranice policije Andrijevica.  Prema tvrdnji vodeće opozicione partije, pogledati tekst sa linka, starješina opštinskog organa je navodno pokušao da uđe u službene prostorije tj. zgradu Opštine Andrijevica kako bi, navodno, manipulisao sa izbornim materijalom u čemu ga je, prema navodima opozicije, spriječila policija.
NOVA KNJIGA: GRAĐANI POSMATRAJU POLICIJU
30 May

NOVA KNJIGA: GRAĐANI POSMATRAJU POLICIJU

  Podgorica, 30. maj 2024. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije i Udruženje pravnika Crne Gore zajednički su objavili knjigu “Građani posmatraju policiju” čiji su autori Aleksandar Saša Zeković, Zorana Baćović i Zoran Čelebić.  Sintetizovano je djelovanje građanskog nadzora nad radom policije u Crnoj Gori u 2019. godini kojim se identifikuju kršenja odnosno poštovanja ljudskih prava od strane policije, uključujući i kontekst u kojem se sve to dešavalo. 
ZAPALJEN KROV ŠKOLE, PROVJERA SE POSTUPANJE POLICIJE
27 May

ZAPALJEN KROV ŠKOLE, PROVJERA SE POSTUPANJE POLICIJE

Podgorica, 26. maj 2024. godine - Savjetu za građansku kontrolu rada policije obratio se Gradski savjet u Podgorici nestranačke Građanske inicijative (GI) “21. maj” inicijativom da se isprati i provjeri postupanje službenika Uprave policije povodom polumaturantske proslave kada od strane uprave škole nije spriječena bakljada usljed koje je došlo i do zapaljenja krova Osnovne škole "Vlado Milić” u Podgorici.  GI “21. Maj” je zatražila da Savjet provjeri postupanje policijskih službenika i zatraži stav Uprave policije o ukupnom ponašanju i pristupu uprave škole.

Pages