Blogs

ČLANICA SAVJETA POSJETILA SIGURNI DJEČIJI PROSTOR
08 Jun

ČLANICA SAVJETA POSJETILA SIGURNI DJEČIJI PROSTOR

  Podgorica, 8. jun 2021. godine - Članica Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Aida Petrović, u ime Savjeta, posjetila je danas, u pratnji načelnika Centra bezbjednosti (CB) Podgorica, Gorana Jokića, prostorije jedinice za suzbijanje porodičnog nasilja i maloljetničke delinkvencije koje su opremljene zahvaljujući donaciji britanske ambasade.
ZATRAŽENO POJAŠNJENJE ODLUKE O POLICIJSKOM OBEZBJEĐENJU ADVOKATICE PAJKOVIĆ
06 Jun

ZATRAŽENO POJAŠNJENJE ODLUKE O POLICIJSKOM OBEZBJEĐENJU ADVOKATICE PAJKOVIĆ

Podgorica, 6. jun 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da informiše (1) po čijoj odluci i zbog čega je poslato službeno vozilo policije po advokaticu Mirjanu Pajković kako bi zastupala svog klijenta i (2) na osnovu kojih razloga bezbjednosti je, nakon zastupanja okrivljenog, advokatici Pajković određeno lično policijsko obezbjeđenje. 
KOMEMORATIVNE AKTIVNOSTI POVODOM GODIŠNJICE DEPORTACIJE
25 May

KOMEMORATIVNE AKTIVNOSTI POVODOM GODIŠNJICE DEPORTACIJE

POLICIJA DA NASTAVI SA SUOČAVANJEM SA PROŠLOŠĆU I UPUTI IZVINJENJE ZBOG UČEŠĆA U NEZAKONITOJ DEPORTACIJI   Podgorica/Herceg Novi, 25. maj 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije u sastavu advokat Zoran Čelebić, prof. dr Dražen Cerović, doc.dr Branislav Radulović, dr Aleksandar Mugoša i Aida Petrović, razmotrio je povodom godišnjice nezakonite deportacije izbjeglica iz Bosne i Hercegovine odnos crnogorske policije prema tom događaju i nasljeđu i podržao sve aktivnosti organizacija civilnog društva i građana/ki s tim u vezi.
“GAĐANJE KOKOTA”: OKRUGLI STO U PERASTU O VIŠESTOLJEĆNOM OBIČAJU
17 May

“GAĐANJE KOKOTA”: OKRUGLI STO U PERASTU O VIŠESTOLJEĆNOM OBIČAJU

Perast, 15. maj 2021, godine - Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, advokat Zoran Ćelebić, govorio je na okruglom stolu na temu “15. maj 1654. godine i očuvanje peraškog viševjekovnog običaja Gađanje kokota” koji su organizovali Muzej grada Perasta, Mjesna zajednica Perast i Društva prijatelja grada Perasta. Podsjećamo građanski nadzor policije je još 2019. godine usvojio zaključak o postupanju policije i uputio preporuku organizatorima ove manifestacije. 
SVI DA PODRŽE NACIONALNU BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA
15 May

SVI DA PODRŽE NACIONALNU BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Podgorica, 15. maj 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije, na inicijativu svoje članice gospođe Aide Petrović koja je prepoznata na polju zaštite žena od nasilja, je od Uprave policije zatražio je informaciju Centra bezbjednosti (CB) Bar o postupanju policijskih službenika povodom prijavljenih povreda iz Jedinice hitne medicinske pomoći - Doma zdravlja Bar, kod građanke gospođe B.H.H., osnovne državne tužiteljke u tom gradu, a koje su ukazivale da dolaze iz nasilja. 
SELEKTIVNO POSTUPANJE POLICIJE   NEPRIHVATLJIVO I ZABRINJAVAJUĆE
15 May

SELEKTIVNO POSTUPANJE POLICIJE NEPRIHVATLJIVO I ZABRINJAVAJUĆE

Podgorica, 15. maj 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije po sopstvenoj inicijativi je razmotrlo postupanje policije povodom javnih okupljanja u Podgorici i Nikšiću održanih 12. maja 2021. godine. Savjet za građansku kontrolu rada policije podržava Upravu policije i sve njene pripadnike u svim legitimnim i zakonitim aktivnostima koji doprinose vladavini prava, dosljednoj primjeni zakona i zaštiti zdravlja stanovništva, kroz poštovanje propisanih zdravstvenh mjera, u svakoj situaciji i bez izuzetka.
DJEČIJI SIGURNI PROSTOR U POLICIJSKIM STANICAMA
14 May

DJEČIJI SIGURNI PROSTOR U POLICIJSKIM STANICAMA

Podgorica, 14. maj 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije sa zadovoljstvom je konstatovao unaprjeđenje kapaciteta u Centru bezbjednosti (CB) Podgorica za rad sa maloljetnim prestupnicima i pohvalio je, tim povodom, direktora i Upravu policije u cjelini.  Savjet je zahvalio u ime građana_ki Crne Gore Ambasadi Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na podršci Upravi policije na otvaranju i opremanju kancelarije za rad sa djecom. 
OPŠTINA TUZI:  PODIĆI ORGANIZACIONO USTROJSTVO POLICIJE NA VIŠI NIVO
13 May

OPŠTINA TUZI: PODIĆI ORGANIZACIONO USTROJSTVO POLICIJE NA VIŠI NIVO

Podgorica/Tuzi, 13. maj 2021. godine - Povodom navoda u javnosti predsjednika opštine Tuzi, Nik Gjeloshaja, Savjet za građansku kontrolu rada policije, je od vršioca dužnosti direktora Uprave policije, Zorana Brđanina, zatražio da pojasni odluku da se postojeći organizacioni nivo policijske organizacije u opštini Tuzi ne podigne na viši nivo. Zatražena je informacija o stvarnim kapacitetima, posebno kadrovskim, jedinice policije u opštini Tuzi i koji su konkretni planovi u pogledu jačanja tamošnjih kapaciteta.

Pages