Blogs

 ANDRIJEVICA: PROVJERA NAVODA VODEĆE OPOZICIONE PARTIJE
06 Jun

ANDRIJEVICA: PROVJERA NAVODA VODEĆE OPOZICIONE PARTIJE

Podgorica/Andrijevica, 4. jun 2024. godine - Na inicijativu svog predsjednika, advokata Zorana Čelebića, Savjet za građansku kontrolu rada policije je pokrenuo postupak provjere postupanja policijskih službenika Stranice policije Andrijevica.  Prema tvrdnji vodeće opozicione partije, pogledati tekst sa linka, starješina opštinskog organa je navodno pokušao da uđe u službene prostorije tj. zgradu Opštine Andrijevica kako bi, navodno, manipulisao sa izbornim materijalom u čemu ga je, prema navodima opozicije, spriječila policija.
REDOVNA SJEDNICA
05 Jun

REDOVNA SJEDNICA

Podgorica, 5. jun 2024. godine - U sjedištu Udruženja pravnika Crne Gore održana je redovna sjednca Savjeta za građansku kontrolu rada policije uz predsjedavanje advokata Zorana Čelebića, predsjednika Savjeta. U radu sjednice učešće su uzele članice Savjeta Aida Petrović i dr Milena Popović Samardžić i član Savjeta prof.dr Branislav Radulović. Prof.dr Dražen Cerović, član Savjeta, je opravdano bio odsutan.
NOVA KNJIGA: GRAĐANI POSMATRAJU POLICIJU
30 May

NOVA KNJIGA: GRAĐANI POSMATRAJU POLICIJU

  Podgorica, 30. maj 2024. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije i Udruženje pravnika Crne Gore zajednički su objavili knjigu “Građani posmatraju policiju” čiji su autori Aleksandar Saša Zeković, Zorana Baćović i Zoran Čelebić.  Sintetizovano je djelovanje građanskog nadzora nad radom policije u Crnoj Gori u 2019. godini kojim se identifikuju kršenja odnosno poštovanja ljudskih prava od strane policije, uključujući i kontekst u kojem se sve to dešavalo. 
ZAPALJEN KROV ŠKOLE, PROVJERA SE POSTUPANJE POLICIJE
27 May

ZAPALJEN KROV ŠKOLE, PROVJERA SE POSTUPANJE POLICIJE

Podgorica, 26. maj 2024. godine - Savjetu za građansku kontrolu rada policije obratio se Gradski savjet u Podgorici nestranačke Građanske inicijative (GI) “21. maj” inicijativom da se isprati i provjeri postupanje službenika Uprave policije povodom polumaturantske proslave kada od strane uprave škole nije spriječena bakljada usljed koje je došlo i do zapaljenja krova Osnovne škole "Vlado Milić” u Podgorici.  GI “21. Maj” je zatražila da Savjet provjeri postupanje policijskih službenika i zatraži stav Uprave policije o ukupnom ponašanju i pristupu uprave škole.
PODIĆI KONAČNO SPOMENIK ŽRTVAMA DEPORTACIJE
22 May

PODIĆI KONAČNO SPOMENIK ŽRTVAMA DEPORTACIJE

Podgorica/Herceg Novi, 22. maj 2024. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije pozvao je i ove godine predsjednika Skupštine opštine (SO) Herceg Novi Ivana Otovića da se i lično založi da se podizanje spomenika žrtvama deportacije izbjeglica iz Bosne i Hercegovine 1992. godine uvrsti u Program za podizanje spomen-obilježja.
SPRIJEČITI KRŠENJA PRAVA UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
14 May

SPRIJEČITI KRŠENJA PRAVA UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

Podgorica, 14. maj 2024. godine - Savjetu su poznate primjedbe iz javnosti, a posebno policijska praksa, da policijski službenici sa određene distance, dakle sa različite lokacije, u odnosu na onu na kojoj se vrši kontrola saobraćaja i zaustavljanje vozila, javljaju kolegama za postojanje tj. izvršenje određenog prekršaja, blažeg ili težeg, ali je nesporna činjenica, da se u trenutku zaustavljanja motornog vozila nijesu stekli niti prepoznali elementi neophodni za činjeničnu identifikaciju nekog od tih prekršaja.  Ova praksa se najčešće registruje kod upotrebe mobilnog telefona. 

Pages