SJEDNICE

VANREDNA SJEDNICA:   OSIGURATI STABILNO, ODGOVORNO I KVALITETNO   UPRAVLJENJE POLICIJOM
06 Jul

VANREDNA SJEDNICA: OSIGURATI STABILNO, ODGOVORNO I KVALITETNO UPRAVLJENJE POLICIJOM

Savjet za građansku kontrolu rada policije danas je, 5. jula 2024. godine, održao elektronsku sjednicu na kojoj je razmotrio određena pitanja u odnosu na upravljanje Upravom policije, kao organa u sastavu, a koji se svakodnevno održavaju i na unutrašnji sistem odgovornosti i poštovanje ljudskih prava svih građana i građanki Crne Gore. Sjednicom je predsjedavao advokat Zoran Čelebić, predsjednik Savjeta, a u radu iste učestvovali su dr Milena Popović Samardžić, prof. dr Dražen Cerović,  Aida Petrović i  prof. dr Branislav Radulović, članice_ovi Savjeta.
REDOVNA SJEDNICA
05 Jun

REDOVNA SJEDNICA

Podgorica, 5. jun 2024. godine - U sjedištu Udruženja pravnika Crne Gore održana je redovna sjednca Savjeta za građansku kontrolu rada policije uz predsjedavanje advokata Zorana Čelebića, predsjednika Savjeta. U radu sjednice učešće su uzele članice Savjeta Aida Petrović i dr Milena Popović Samardžić i član Savjeta prof.dr Branislav Radulović. Prof.dr Dražen Cerović, član Savjeta, je opravdano bio odsutan.
ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA
05 Sep

ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA

Podgorica, 5. septembar 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije održao je večeras vanrednu sjednicu posvećenu današnjim dešavanjima na Cetinju. Savjet je danas ranije ocijenio da je prilikom intervencija policije, na različitim lokacijama, došlo do prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava.  Savjet je konstatovao da se prekomjerna upotreba hemijskih sredstava odrazila na zdravlje i redovan život i onih građana Cetinja koji nijesu uzeli učešća u javnim okupljanjima.
SAOPŠTENJE SA SJEDNICE SAVJETA
09 Apr

SAOPŠTENJE SA SJEDNICE SAVJETA

Savjet za građansku kontrolu rada policije održao je večeras sjednicu posvećenu postupanju Policije povodom aktuelnih dešavanjima u zemlji.   Odmah po saznanju da je došlo do blokade pojedinih saobraćajnica, Savjet je neposredno pratio i provjerio postupanje policijskih službenika na određenim lokacijama: Cetinje, Budva i Kotor.   Od Uprave policije je zatražena detaljna informacija o postupanju službenika policije i izdatim instrukcijama prema njima u odnosu na konkretna dešavanja.   
REDOVNA SJEDNICA
20 Jan

REDOVNA SJEDNICA

Podgorica, 20. januar 2021. godine -  Savjet za građansku kontrolu rada policije, u punom sazivu, održao je, u svom Kontakat centru, redovnu mjesečnu sjednicu na kojoj je definisana nova metodologija rada u 2021. godini. U radu sjednice kojom je predsjedavao Zoran Čelebić, predsjednik, učestvovali su svi članovi Savjeta - Aida Petrović, prof. dr Dražen Cerović, doc.dr Branislav Radulović i dr Aleksandar Mugoša.
KONSTITUISAN NOVI SAZIV SAVJETA, PRIZNANJE ZEKOVIĆU
30 Dec

KONSTITUISAN NOVI SAZIV SAVJETA, PRIZNANJE ZEKOVIĆU

Podgorica, 30. decembra 2020. godine - Danas je održana konstitutivna sjednica novog, četvrtog po redu, saziva Savjeta za građansku kontrolu rada policije. Za predsjednika Savjeta jednoglasno je izabran Zoran Čelebić, advokat iz Podgorice. Shodno javnom pozivu predsjednika Skupštine, mr Alekse Bečića, i na osnovu odredbi Zakona o unutrašnjim poslovima, Skupština Crne Gore, u okviru tačke Izbori i imenovanja, je konstatovala završetak postupka imenovanja novog sastava Savjeta za građansku kontrolu rada policije. 
ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA: RAZMOTRENA BEZBJEDNOSNA SITUACIJA U ZEMLJI
10 Sep

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA: RAZMOTRENA BEZBJEDNOSNA SITUACIJA U ZEMLJI

Podgorica, 9. septembar 2020. godine -  Savjet za građansku kontrolu rada policije razmotrio je na redovnoj sjednici, u punom sazivu, primjenu policijskih ovlašćenja u odnosu na sva javna okupljanja koja su organizovana prije i nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.  U radu sjednice kojom je predsjedavao Zoran Čelebić učestvovali su svi članovi Savjeta - prof. dr Dražen Cerović, mr Aleksandar Saša Zeković, doc.dr Branislav Radulović i dr Aleksandar Mugoša.  Sjednica je održana u Kontakt centru Savjeta. 

Pages