ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA

ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA
05 Sep

ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA

Podgorica, 5. septembar 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije održao je večeras vanrednu sjednicu posvećenu današnjim dešavanjima na Cetinju.

Savjet je danas ranije ocijenio da je prilikom intervencija policije, na različitim lokacijama, došlo do prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava. 

Savjet je konstatovao da se prekomjerna upotreba hemijskih sredstava odrazila na zdravlje i redovan život i onih građana Cetinja koji nijesu uzeli učešća u javnim okupljanjima.

Na osnovu kontakta sa povrijeđenim građanima, dostupne medicinske dokumentacije, fotografija i neposrednog pregleda povrijeđenog građanina od strane člana Savjeta dr Aleksandra Mugoše, Savjet je nesporno utvrdio da su određene povrede uzrokovane dejstvom gumenih metaka.

Savjet podsjeća da je još 2015. preporučio Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da se upotreba gumene municije kao sredstva prinude do daljnjeg stavi van upotrebe. 

Savjet poziva MUP i Upravu policije da zbog određenih nejasnoća i interesa javnosti objavi snimak navodnog bacanja molotovljevog koktela na gradskom trgu koji je prema navodima nadležnih bio povod za primjenu sile.

 Categories: SJEDNICE, KONTROLAPOLICIJE