PROGRAMSKE AKTIVNOSTI

PRILIKOM INTERVENCIJE NA CETINJU OČIGLEDNO PREKORAČENA OVLAŠĆENJA
29 Jul

PRILIKOM INTERVENCIJE NA CETINJU OČIGLEDNO PREKORAČENA OVLAŠĆENJA

Podgorica/Cetinje, 29. jul 2021. godine -  Savjet za građansku kontrolu rada policije, na osnovu obraćanja više desetina građana Cetinja, upoznao se sa snimkom policijske intervencije u ugostiteljskom objektu “La Martina” na Cetinje a koji je dostupan na portalu “Cetinjski list” na ovom linku: https://www.cetinjskilist.com/index.php/drustvo/item/9849-roganovic-mene-su-udarali-video 
PODIZANJE TENZIJA I KONFLIKATA: PREPORUČENO BLAGOVREMENIJE I ČEŠĆE OGLAŠAVANJE UPRAVE POLICIJE
28 Jun

PODIZANJE TENZIJA I KONFLIKATA: PREPORUČENO BLAGOVREMENIJE I ČEŠĆE OGLAŠAVANJE UPRAVE POLICIJE

Savjet za građansku kontrolu rada policije razmotrio je oglašavanje Uprave policije povodom događaja na Cetinju od 27. juna 2021. godine o kojem su određeni mediji neobjektivno pisali i tako doprinijeli da se crnogorska javnost uznemiri i da se podignu tenzije u ionako već podijeljenom društvu Na osnovu nedovoljno provjerenih informacija oglasio se i kabinet predsjednika Vlade Crne Gore kao i predsjednik Skupštine Crne Gore a na pisanje tih medija pozvale su se i različite društvene organizacije i vjerske zajednice, među kojima i Srpska pravoslavna crkva. 
POLICIJSKI SLUŽBENIK IZ BARA   NANIO ŠTETU UGLEDU POLICIJSKE ORGANIZACIJE
25 Jun

POLICIJSKI SLUŽBENIK IZ BARA NANIO ŠTETU UGLEDU POLICIJSKE ORGANIZACIJE

Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je od Uprave policije da informiše o navodima u tekstu na portalu “CDM” u kojem je postavljeno pitanje da li je osoba sa snimka policijski službenik, da li koristi službeni pištolj i koje su mjere i radnje preduzete protiv njega. Tekst je dostupan na ovom linku: https://www.cdm.me/hronika/policajac-senluci-sluzbenim-pistoljem/ 
ČLANICA SAVJETA POSJETILA SIGURNI DJEČIJI PROSTOR
08 Jun

ČLANICA SAVJETA POSJETILA SIGURNI DJEČIJI PROSTOR

  Podgorica, 8. jun 2021. godine - Članica Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Aida Petrović, u ime Savjeta, posjetila je danas, u pratnji načelnika Centra bezbjednosti (CB) Podgorica, Gorana Jokića, prostorije jedinice za suzbijanje porodičnog nasilja i maloljetničke delinkvencije koje su opremljene zahvaljujući donaciji britanske ambasade.
ZATRAŽENO POJAŠNJENJE ODLUKE O POLICIJSKOM OBEZBJEĐENJU ADVOKATICE PAJKOVIĆ
06 Jun

ZATRAŽENO POJAŠNJENJE ODLUKE O POLICIJSKOM OBEZBJEĐENJU ADVOKATICE PAJKOVIĆ

Podgorica, 6. jun 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da informiše (1) po čijoj odluci i zbog čega je poslato službeno vozilo policije po advokaticu Mirjanu Pajković kako bi zastupala svog klijenta i (2) na osnovu kojih razloga bezbjednosti je, nakon zastupanja okrivljenog, advokatici Pajković određeno lično policijsko obezbjeđenje. 
KOMEMORATIVNE AKTIVNOSTI POVODOM GODIŠNJICE DEPORTACIJE
25 May

KOMEMORATIVNE AKTIVNOSTI POVODOM GODIŠNJICE DEPORTACIJE

POLICIJA DA NASTAVI SA SUOČAVANJEM SA PROŠLOŠĆU I UPUTI IZVINJENJE ZBOG UČEŠĆA U NEZAKONITOJ DEPORTACIJI   Podgorica/Herceg Novi, 25. maj 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije u sastavu advokat Zoran Čelebić, prof. dr Dražen Cerović, doc.dr Branislav Radulović, dr Aleksandar Mugoša i Aida Petrović, razmotrio je povodom godišnjice nezakonite deportacije izbjeglica iz Bosne i Hercegovine odnos crnogorske policije prema tom događaju i nasljeđu i podržao sve aktivnosti organizacija civilnog društva i građana/ki s tim u vezi.

Pages