PROGRAMSKE AKTIVNOSTI

SAVJET POSTUPA PO PRITUŽBI NOVINARKE JOVANOVIĆ
20 Nov

SAVJET POSTUPA PO PRITUŽBI NOVINARKE JOVANOVIĆ

Podgorica, 20. novembar 2019. godine - Savjetu za građansku kontrolu rada policije obratila se građanka Jelena Jovanović, novinarka iz nazavisnog dnevnika “Vijesti” ukazujući, kako je shvatio ovaj Savjet, na određene okolnosti njene komunikacije sa nadležnom službom Uprave policije za odnose sa javnošću. Savjet je predmet uzeo u rad i istim zadužio, kao obrađivača i izvjestioca, doc.dr Branislava Radulovića, člana Savjeta. 
RAZGOVARANO O SARADNJI MEHANIZAMA ZA NADZOR POLICIJE
19 Nov

RAZGOVARANO O SARADNJI MEHANIZAMA ZA NADZOR POLICIJE

Podgorica, 19. novembar 2019. godine - Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Branko Čavor sastao se danas sa predsjednikom Savjeta za građansku kontrolu rada policije mr Aleksandrom Sašom Zekovićem. Tema sastanka bila je rad nadzornih mehanizama nad aktivnostima policije u protekloj godini. 
CRNOGORSKA POLICIJA ODLUČNA U ZAŠTITI NOVINARA
12 Nov

CRNOGORSKA POLICIJA ODLUČNA U ZAŠTITI NOVINARA

Podgorica, 12. novembar 2019. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije je ocijenio da su aktivnosti Uprave policije u vezi sa ugrožavanjem sigurnosti novinara Gojka Raičevića i Nebojše Redžića bile brze, profesionalne i uspješne. Savjet je posebno pozdravio činjenicu da su društevne mreže od strane policijskih službenika prepoznate prostorom u kojem novinari takođe mogu biti ugroženi.  Efikasna reakcija policije, i odlučna primjena zakona, doprinose zdravijem i konstruktivnijem digitalnom okruženju.
RADIMO NA TOME DA POLICAJCI INTENZIVNIJE PRIJAVLJUJU KOMPROMITOVANE POJEDINCE IZ SOPSTVENIH REDOVA
07 Nov

RADIMO NA TOME DA POLICAJCI INTENZIVNIJE PRIJAVLJUJU KOMPROMITOVANE POJEDINCE IZ SOPSTVENIH REDOVA

Podgorica, 7. novembar 2019. godine - Primarni zadatak Savjeta za građansku kontrolu rada policije je da postupi po pritužbama i odgovori na prigovore javnosti u vezi sa policijskom praksom, kulturom, integritetom i primjenom policijskih ovlašćenja. Pitanja povjerenja i pouzdanog policijskog postupanja su blisko povezana. Kompromitacija policijskog integriteta je najčešći uzrok problematizovanja povjerenja.
ZAJEDNIČKA BRIGA O DRUŠTVENOM UGLEDU POLICIJE
06 Nov

ZAJEDNIČKA BRIGA O DRUŠTVENOM UGLEDU POLICIJE

Podgorica, 6. novembar 2019. godine - Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije mr Aleksandar Saša Zeković govorio je otvaranju međunarodne konferencije "Pravna zaštita policijskih službenika i zaštita njihovog integriteta" koju je organizovao Sindikat Uprave policije (SUP). Zeković je podsjetio da je primarni zadatak  Savjeta da postupi po pritužbama i odgovori na prigovore javnosti u vezi sa policijskom praksom, kulturom, integritetom i primjenom policijskih ovlašćenja. 
PROVJERA SE POSTUPANJE POLICIJE  POVODOM ČINJENICE DA JE GRAĐANIN A.S. NAPUSTIO ZEMLJU
01 Nov

PROVJERA SE POSTUPANJE POLICIJE POVODOM ČINJENICE DA JE GRAĐANIN A.S. NAPUSTIO ZEMLJU

Podgorica, 1. novembar 2019. godine - Na osnovu interesovanja novinarke i urednice portala i radija Antena M, Milene Aprcović, Savjet za građansku kontrolu rada policije izdaje javno saopštenje:  Savjetu za građansku kontrolu rada policije se obratio građanin I.T. ukazujući  na slučaj bjekstva građanina A.S. iz Berana koji je trebao da se javi na izdržavanje zatvorske kazne i zatražio utvrđivanje propusta policije i provjeru svih okolnosti kako se moglo dozvoliti da se udalji lice osuđeno na izdržavanje kazne. 
PROVJERAVA SE POSTOJANJE ODGOVORNOSTI POLICIJE
31 Oct

PROVJERAVA SE POSTOJANJE ODGOVORNOSTI POLICIJE

Podgorica, 31. oktobar 2019. godine - Savjetu za građansku kontrolu rada policije se obratio građanin I.T. iz Berana ukazujući na bjekstvo A.S. koji je trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne. Više o tome ovdje. Građanin I.T. iznio je primjedbe na ranije pohvale Savjeta prema Upravi policije tražeći ocjenu o propustu policije i kako se moglo dozvoliti da se udalji lice osuđeno na izdržavanje kazne. Savjet je razumio i da je građanin I.T. zabrinut za porodičnu i sopstvenu sigurnost.

Pages