PROGRAMSKE AKTIVNOSTI

ZA IZVINJENJE NIKAD NIJE KASNO
26 May

ZA IZVINJENJE NIKAD NIJE KASNO

IZVINJENJE DOPRINOSI UGLEDU I DALJEM RAZVOJU CRNOGORSKE POLICIJE     Savjet za građansku kontrolu rada policije, nezavisno i stručno tijelo koje prati postupanje policije i ocjenjuje primjenu policijskih ovlašćenja, smatra da je država Crna Gora konačno zaustavila višedecenijsko ćutanje o ratnom zločinu deportacije izbjeglica iz Bosne i Hercegovine. 
PROVJERAVA SE DA LI JE BILO PRIVILEGOVANOG TRETMANA
21 Apr

PROVJERAVA SE DA LI JE BILO PRIVILEGOVANOG TRETMANA

Podgorica, 21. april 2022. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije, po sopstvenoj inicijativi, provjerava postupanje policijskih službenika prema građanki Vesni Medenici, bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore.   Određeni mediji su istakli i pitanje navodnog privilegovanog odnosa odnosno posebnog tretmana prema gospođi Medenici.  
ZATRAŽENI PODACI OD POLICIJE POVODOM PALJENJA VOZILA POSLANIKA
15 Feb

ZATRAŽENI PODACI OD POLICIJE POVODOM PALJENJA VOZILA POSLANIKA

Podgorica, 14. februar 2022. gdine - Savjet za građansku kontrolu rada policije sa žaljenjem se upoznao sa činjenicom da je poslaniku Skupštine Crne Gore gospodinu Dejanu Đuroviću zapaljen lični, privatni, automobil. Savjet je jednoglasno odlučio da prati postupanje policije u konkretnom slučaju po sopstvenoj inicijativi.  Predsjednik Savjeta, advokat Zoran Čelebić, je zatražio da Uprave policije da preko Centra bezbjednosti Bar ovom Savjetu pruži detaljnu informaciju o preduzetim radnjama policijskih službenika.
NEPROFESIONALNO POSTUPANJE POLICIJE PREMA MAHIRU MILI IZ ULCINJA
28 Dec

NEPROFESIONALNO POSTUPANJE POLICIJE PREMA MAHIRU MILI IZ ULCINJA

Građanin Mahir Mila (1991) iz Ulcinja obratio se pritužbom Savjetu za građansku kontrolu rada policije zbog događaja od 24. novembra 2021.godine kada ga, kako je naveo, zlostavljao policijski službenik I.T. Savjet je pritužbu uzeo u obradu, istom zadužio, u svojstvu obrađivača i izvjestioca, prof.dr Branislava Radulovića i obratio se Upravi policije da se izjasni na primjedbe. Savjet je obaviješten da je direktor Uprave policije primjenu policijskih ovlašćenja ocijenio opravdanom i osnovanom.
POZIV ZA IZBOR KONSULTANTA/KINJE
27 Dec

POZIV ZA IZBOR KONSULTANTA/KINJE

Savjet za građansku kontrolu rada policije upućuje javni poziv za izbor konsultanta/kinje za potrebe organizacijskog razvoja i realizacije svojih različitih programa, primarno programa “Transparentnost”, “Praćenje implementacije zaključaka, ocjena i preporuka” i “Zaštita od nasilja u porodici i nad ženama”.
NAČIN PROKNJIŽAVANJA PLAĆENIH PREKRŠAJNIH NALOGA NA ŠTETU GRAĐANA
22 Dec

NAČIN PROKNJIŽAVANJA PLAĆENIH PREKRŠAJNIH NALOGA NA ŠTETU GRAĐANA

Građanin gospodin M.M. iz Pljevalja obratio se Savjetu za građansku kontrolu rada policije pritužbom u vezi postupanja službenika Uprave policije - Odsjeka za sprovođenje postupka prinudne naplate. U opisu slučaja je navadeno da su sužubenici ovog Odsjeka dana uputili Naredbu Službi računovodstva jednog privatnog preduzeća iz Herceg Novog, da izvrši odbijanje od zarade ne veće od njene jedne trećine, na ime neplaćene novčane kazne u iznosu od 10 (deset) eura do konačne isplate. U dispozitivu Naredbe, kako je podnosilac naveo, stoji da će finansijska služba ovog preduzeća u kojem je M.M.

Pages