PREDSJEDNIK CRNE GORE PODRŽAO PREPORUKE GRAĐANSKE KONTROLE POLICIJE

PREDSJEDNIK CRNE GORE  PODRŽAO PREPORUKE GRAĐANSKE KONTROLE POLICIJE
31 Jan

PREDSJEDNIK CRNE GORE PODRŽAO PREPORUKE GRAĐANSKE KONTROLE POLICIJE

Podgorica, 31. januar 2019. godine - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zahvalio je Savjetu za građansku kontrolu rada policije na pruženim detaljima u vezi sa primjenom člana 24. i člana 25. Zakona o bezbjednosti saobraćaja (ZOBS) na putevima čime se, kako je saopšteno, pokazuje napor i istrajava u namjeri da se kod učesnika u saobraćaju izgradi svijest o neophodnoj upotrebi sigurnosnog pojasa i bezbjednosti djece u saobraćaju i tako da nesumljiv doprinos daljem razvitku saobraćajne kulture naše društvene zajednice. 

Predsjednik Crne Gore ukupno sagledavajući prilike i okolnosti, istinski cijeni i podržava aktivnosti koje Savjet za gradansku kontrolu rada policije kontinuirano preduzima, jačajući na taj način sve prisutnije povjerenje gradana u rad policije i policijskih službenika.

Takođe, povodom izdatih preporuka građanske kontrole policije, Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da će poboljšanje stanja bezbjednosti u saobraćaju biti jedan od glavnih prioriteta u 2019. pri čemu ej istaknuta i važnost promovisanja i obaveze upotrebe sigurnosnog pojasa i kod policijkih službenika prilikom redovnih služvenih zadataka. 

MUP Crne Gore najavilo je da će i u narednom periodu pružiti snažnu podršku Upravi policije i dati svoj doprinos sprovođenju preporuka Savheta za građansku kontrolu rada policije, kako bi se osigurala, uz povećanu saobraćajnu kulturu, ukupna bezbjednost građana. 

Preporuke koje je Savjet usvojio povodom primjene člana 24. i 25. ZOBS dostupne su na ovim linkovima - za član 24 i za član 25.

Podrška, orginalni dopisi, iz kabineta Predsjednika Crne Gore i MUP Crne Gore dostupni su na ovim linkovima:

Podrška Predsjednika Crne Gore radu Savjeta za građansku kontrolu rada policije.pdf​ i

Odgovor MUP Crne Gore povodom preporuke Savjeta izdate Upravi policije u vezi sa primjenom člana 24 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.pdf