GRAĐANSKA KONTROLA POLICIJE I PRIMJEDBE JAVNOSTI KONSULTATIVNA KONFERENCIJA SAVJETA I CIVILNOG DRUŠTVA

GRAĐANSKA KONTROLA POLICIJE I PRIMJEDBE JAVNOSTI KONSULTATIVNA KONFERENCIJA SAVJETA I CIVILNOG DRUŠTVA
01 Feb

GRAĐANSKA KONTROLA POLICIJE I PRIMJEDBE JAVNOSTI KONSULTATIVNA KONFERENCIJA SAVJETA I CIVILNOG DRUŠTVA

Nedavno je konstituisan novi saziv Savjeta za građansku kontrolu rada policije za period od 2015. do 2020. godine.

Na prvoj redovnoj sjednici Savjet je donio odluku da organizuje GRUPNU KONSULTATIVNU KONFERENCIJU sa vodećim nacionalnim organizacijama za ljudska prava kao i da organizuje, lokalne, regionalne i tematske, konsultativne informativne sastanke sa građanskim strukturama.

POZIVAMO PREDSTAVNIKE_CE NEVLADINIH ORGANIZACIJA IZ OBLASTI LJUDSKIH PRAVA DA PRISUSTVUJU KONSULTATIVNOJ KONFERENCIJI SAVJETA ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE I CIVILNOG DRUŠTVA - “GRAĐANSKA KONTROLA POLICIJE I PRIMJEDBE JAVNOSTI”.

KONFRENCIJA ĆE SE ODRŽATI U PLAVOJ SALI SKUPŠTINE CRNE GORE, NA PRVOM SPRATU, U PETAK, 5. FEBRUARA 2016. GODINE U PERIODU OD 10 DO 12 SATI.
ISTA ĆE BITI ZATVORENA ZA JAVNOST I NAKON ISTE SAVJET ĆE IZDATI ZVANIČNO SAOPŠTENJE.

Teme za diskusiju, sugestije, komentare, konkretne savjete i pomoć su ove: POLICIJSKA PRAKSA I PRIMJENA ZAKONA O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA, INTEGRITET POLICIJSKE ORGANIZACIJE, POLICIJA I KORUPCIJA,POLICIJA I IZBORNI PROCES, PRIMJENA POLICIJSKIH OVLAŠĆENJA PREMA GRAĐANIMA, SARADNJA UPRAVE POLICIJE MUP CRNE GORE SA NVO, FUNKCIONISANJE I STVARNI KAPACITETI I EFEKTI RADA SAVJETA ZA GRAĐANSKU KONTROLU POLICIJE, POZICIJA SAVJETA PREMA UPRAVI POLICIJE I MUP I SARADNJA NVO I SAVJETA (KONKRETNE MOGUĆNOSTI I PERSPEKTIVE). PRUŽENA POMOĆ OD STRANE NVO

KLJUČNO ĆE OPREDIJELITI I DEFINISATI PREDSTOJEĆI RAD I DJELOVANJE GRAĐANSKE KONTROLE POLICIJE.

MOLIMO VAS DA SVOJE UČEŠĆE, I IMENA VAŠIH PREDSTAVNIKA_CA, POTVRDITE I JAVITE SEKRETARU SAVJETA, ZORANI BAĆOVIĆ, NA TELEFONE I EMAIL: 020 404 554 ili zorana.bacovic@skupstina.me

Vaše prisustvo i učešće nam jako znači. Molimo Vas da pomognete da građansku kontrolu policije učinimo zajednički vidljivom i efikasnijom.

S posebnim poštovanjem i zahvalnošću

P R E D S J E D N I K

mr Aleksandar Saša Zeković