SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA UNUTRAŠNJIH POSLOVA

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA UNUTRAŠNJIH POSLOVA
02 Oct

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Cetinje, 2. oktobar 2019. godine - Na Cetinju, Prijestonici Crne Gore, večeras je svečanom akademijom obilježen Dan unutrašnjih poslova Crne Gore kojoj su prisustvovali visoki predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti i predstavnici diplomatskog kora.

Na svečanoj akademiji, uz odgovarajući filmski i muzički program, su govorili direktor Uprave policije dr Veselin Veljović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. U ime Savjeta za građansku kontrolu rada policije svečanoj akademiji je prisustvovao predsjednik Savjeta mr Aleksandar Saša Zeković.

Direktor Uprave policije, dr Veselin Veljović, održao je jezgrovit govor sa jasnim porukama u kojem  je više puta istakao važnost profesionalnog i zakonitog djelovanja policijskih službenika. Za građansku kontrolu rada policije od izuzetne je važnosti što su pitanja policijskog integriteta i zakonitog postupanja prepoznata u govoru starješine crnogorske policije povodom obilježavanja Dana unutrašnjih poslova. Svečanost je direktno prenosio i nacionalni javni servis Radio i Televizija Crne Gore što poslatim porukama daje dodatnu profesionalnu težinu. U govoru je pomenut i Savjet za građansku kontrolu rada policije što doprinosi vidljivosti i prihvatanju ovog nezavisnog građanskog mehanizma nadzora u crnogorskoj policiji. Savjet u kontinuitetu ukazuje na preporuke CPT da čelnici Uprave policije i MUP Crne Gore šalju snažne poruke da je zlostavljanje pritvorenih lica nezakonito, neprofesionalno i da će biti podložno odgovarajućim sankcijama.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je čestitao Dan unutrašnjih poslova službenicima Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, direktoru Uprave policije i ministru unutrašnjih poslova. Integralni tekst čestitke dostupan ovdje

Direktor Uprave policije i ministar unutrašnjih poslova, dr Veselin Veljović i Mevludin Nuhodžić, službenicima Uprave policije i MUP Crne Gore uputili su ovu čestitku.

Povodom Dana unutrašnjih poslova čestitku je uputio i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović: http://www.predsjednik.me/view_page.php?id=760