SJEDNICA POSVEĆENA PRIPREMI BUDUĆIH AKTIVNOSTI

SJEDNICA POSVEĆENA PRIPREMI BUDUĆIH AKTIVNOSTI
25 Jan

SJEDNICA POSVEĆENA PRIPREMI BUDUĆIH AKTIVNOSTI

Podgorica, 25. januar 2019. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije održao je redovnu sjednicu kojom je predsjedavao je predsjednik Savjeta mr Aleksandar Saša Zeković, a učešće u radu sjednice uzeli su članovi doc. dr Branislav Radulović, Zoran Čelebić i dr Vladimir Dobričanin. Član Savjeta prof. dr. Dražen Cerović je opravdao odsustvo zbog zdravstvenih razloga.

Sjednica je tematski posvećena priopremi predstojećih sjednica na kojima bi učešće trebalo da uzmu direktor Policije sa saradnicima, predsjednik Skupštine Crne Gore i ministar unutrašnjih poslova sa saradnicima. 

Predsjednik mr Aleksandar Saša Zeković je informisao članove o susretu sa direktorom Uprave policije dana 9. januara 2019. godine kada je postignut dogovor da umjesto protokolarnog susreta članova Savjeta sa direktorom Uprave policije (predložila Policija), Savjet organizuje posebnu sjednicu na kojoj bi učešće uzelo kompletno rukovodstvo Policije. Savjet je o toj namjeri upoznao, službeno, direktora Policije i javnost na način što je uputio poziv u vezi predlaganja mogućih pitanja za razgovor. Javni poziv Savjeta je dostupan na ovom linku.

Nakon diskusije definisana je platforma razgovore građanske kontrole policije sa Upravom policije koja sadrži 15 tema i pitanja koje će biti dostavljene Upravi policije na izjašnjenje i zbog pripreme predstojeće sjednice.

Na sjednici je razmotreno i zaključeno nekoliko pritužbi koje su bile u radu Savjeta a koje su predstavljene na sajtu u rubruci “Ocjene i preporuke”.

 Categories: SJEDNICE, KONTROLAPOLICIJE