RAZGOVOR SA PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE CRNE GORE

RAZGOVOR SA PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE CRNE GORE
03 Feb

RAZGOVOR SA PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE CRNE GORE

Podgorica, 2. februar 2021. godine - Predsjednik Skupštine Crne Gore mr.sci Aleksa Bečić održao je danas, u Skupštini Crne Gore, sastanak sa predstavnicima Savjeta za građansku kontrolu rada policije, advokatom Zoranom Čelebićem, predsjednikom, kao i članovima dr Aleksandrom Mugošomprof.dr Draženom Cerovićem i doc.dr Branislavom Radulovićem.

 

Predsjednik Bečić čestitao je novom sazivu Savjeta i izrazio očekivanje da će svojom raznovrsnom organizacionom strukturom doprinijeti jačanju povjerenja građana u rad policije. On je podsjetio na važnost nepristrasnog i objektivnog rada Savjeta, konstatujući da je to osnovni preduslov zaštite i poštovanja ljudskih prava.

Predsjednik Skupštine je ocijenio da proaktivno djelovanje Savjeta po pritužbama javnosti na policijsku praksu doprinosi jačanju mehanizma odgovornosti u policiji i u tom kontekstu iskazao je punu podršku snažnijem i nepristrasnijem djelovanju ovog tijela.

Predstavnici Savjeta su istakli spremnost da rade na intenziviranju komunikacije sa Skupštinom i njenim radnim tijelima, u čemu se prepoznaje ne samo zakonodavna odgovornost i moć, već i važna politička i društvena uloga u praćenju javnih politika u oblasti zaštite ljudskih prava, bezbjednosti građana i servisnih aktivnosti policije. 

Integralno saopštenje Skupštine Crne Gore dostupno na ovom linku http://www.skupstina.me/index.php/me/predsjednik/item/5152-predsjednik-skups-tine-sa-predstavnicima-savjeta-sa-gradansku-kontrolu-rada-policije  a integralno izlaganje predsjednika Savjeta dostupno ovdje: http://kontrolapolicije.me/blog/prijem-u-skup%C5%A1tini-crne-gore-izlaganje-predsjednika-savjeta

 

Snimak sa susreta dostupan ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=ImxrrGlhlbE&feature=youtu.be