NAJAVA: NASTAVAK REDOVNE SJEDNICE SAVJETA

NAJAVA: NASTAVAK REDOVNE SJEDNICE SAVJETA
02 Jun

NAJAVA: NASTAVAK REDOVNE SJEDNICE SAVJETA

Podgorica, 1. jun 2020. godine - Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije mr Aleksandar Saša Zeković sazvao je nastavak redovne sjednice u Skupštini Crne Gore za srijedu, 3. jun 2020. godine sa početkom u 10 sati. 

Savjet, koji je već mjesec dana u stalnom zasijedanju, razmotriće aktuelne predmete formirane po osnovu pritužbi građana, policijskih službenika, nevladinih organizacija i po sopstvenoj inicijativi. 

Poziv da učestvuju u dijelu sjednice na kojoj će se razmotriti postupanje policijskih službenika Centra bezbjednosti Nikšić prema novinaru g. Veliši Kadiću, šefu dopisništva "Večernjih novosti" u Crnoj Gori upućen je podnosiocima pritužbe Centru za građansko obrazovanje (CGO), Društvu profesionalnih novinara Crne Gore (DPN Crne Gore) i Sindkatu medija Crne Gore (SMCG). Prisustvo sjednici su potvrdili u ime CGO g. Damir Suljević, programski asistent, u ime DPN Crne Gore gospođa Mila Radulović, generalna sekretarka i u ime SMCG gospođa Marijana Camović Veličković, predsjednica.

Na prethodnoj sjednici po pozivu je prisustvovao novinar g. Veliša Kadić koji je iznio svoj slučaj i odgovarao na brojna pitanja svih članova Savjeta. O tome više ovdje.

Nakon požurnice, novinar g. Kadić je Savjetu dostavio i dodatno pisano izjašnjenje i jedan video prilog koji je dostupan na ovom linku dok je fotoreporter dnevne novine "Dan" g. Željko Šapurić dostavio šest fotografija na kojima je g, Kadić ispred zgrade CB Nikšić od kojih su neke već objavljene u medijima.