POTPISANA IZJAVA O OSUDI SVAKE VRSTE DISKRIMINACIJE NA TRŽIŠTU RADA

POTPISANA IZJAVA O OSUDI SVAKE VRSTE DISKRIMINACIJE NA TRŽIŠTU RADA
27 Jan

POTPISANA IZJAVA O OSUDI SVAKE VRSTE DISKRIMINACIJE NA TRŽIŠTU RADA

Podgorica, 27. januar 2016. godine - Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu policije, MR ALEKSANDAR SAŠA ZEKOVIĆ, prisustvovao je, u Vladi Crne Gore, potpisivanju zajedničke izjave Ministarstva rada i socijalnog staranja, crnogorskih poslodavaca i crnogorskih sindikata o osudi diskriminacije na radnom mjestu po svakom osnovu, uključujući i po osnovu seksualne orjentacije i rodnog identiteta.

Zajedničku izjavu su, u ime Vlade Crne Gore, potpisali ministarka rada i socijalnog staranja ZORICA KOVAČEVIĆ, u ime Unije poslodavaca Crne Gore predsjednica SVETLANA VUKSANOVIĆ dok su u ime crnogorskih reprezentativnih sindikata izjavu potpisali generalni sekretari Unije slobodnih sindikata i Saveza samostalnih sindikata SRĐA KEKOVIĆ I DUŠKO ZARUBICA.

Predsjednik Savjeta pozdravio je konkretnu aktivnosti ministarke rada i socijalnog staranja, gospođe Kovačević, cijeneći da ona pruža dodatan, istorijski važan, doprinos procesu društvenog prihvatanja LGBT zajednice i LGBT osoba u Crnoj Gori koje na svim poljima i u svim oblastima života i rada trpe posledice isključenja i nasilja.

Savjet za građansku kontrolu policije zastupa inicijativu da se slična izjava potpiše u okvoru policisjke organizacije a službenici_ce policije, koji su LGBT osobe, pozovu da dobrovoljno i bez posledica po svoj profesionalni razvoj, karijeru i odnos kolega_inica, deklarišu svoj seksualnu orjentaciju i rodni identitet. Uspostavljenje takve klime u Upravi policije promovisano je i vladinom Strategijom za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori.