POLICIJSKI SINDIKAT TREBA BITI PROAKTIVNIJI U ODBRANI ETIČKIH VRIJEDNOSTI I INTEGRITETA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

POLICIJSKI SINDIKAT TREBA BITI PROAKTIVNIJI U ODBRANI ETIČKIH VRIJEDNOSTI I INTEGRITETA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA
02 Nov

POLICIJSKI SINDIKAT TREBA BITI PROAKTIVNIJI U ODBRANI ETIČKIH VRIJEDNOSTI I INTEGRITETA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

Podgorica, 02.11.2015.godine - Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr Aleksandar Saša Zeković, susreo se danas, u Skupštini Crne Gore, sa predsjednikom Sindikata Uprave poilicije Mladenom Šuškavčevićem. Predstavljene su konkretne aktivnosti i rezultati rada Savjeta za građansku kontrolu rada policije u vezi za praćenjem primjene policijskih ovlašćenja povodom javnih okupljanja u Podgorici.

Razmijenjena su mišljenja o nizu primjera policijskog postupanja kao i ukupnom predstvaljanju policije i policijske profesije u javnosti. Konstatovana je neophodnost da se o svim primjerima primjene i prekoračenja ovlašćenja govori na osnovu dokumentovanih činjenica,  i u okviru zakonitih postupaka. 
 
Predsjednik Savjeta je istakao važnost proaktivne uloge policijskog sindikata u zastupanju, promovisanju i odbrani etičkih vrijednosti i integriteta policijskih službenika. 
 
U FUNKCIJI STAVITI POLICIJSKU LGBT KONTAKT MREŽU I TIM POVJERENJA UPRAVE POLICIJE I LGBT ZAJEDNICE
 
Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr Aleksandar Saša Zeković, susreo se danas, u Skupštini Crne Gore, sa delegacijom nevladine organizacije “Crnogorska LGBTIQ asocijacija - Kvir Montenegro” koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Danijel Kalezić.
 
Razgovarano je o ukupnoj bezbijednosti LGBTIQ zajednice u Crnoj Gori i o primjeni policijskih ovlašćenja s tim u vezi. Razmijenja su mišljenja i saznaja o određenom broju praktičnih situacija i slučajeva. 
 
Zajednički je konstatovano da su policijska LGBT kontakt mreža i Tim povjerenja Uprave policije i LGBT zajednice kvalitetna i praktična rešenja koja se napokon moraju staviti u punu funkciju. 
 
Takođe značajna pažnja, tokom razgovora, posvećena je pripremi i organizovanju Povorke ponosa u Podgorici, “Montenegropride”-a. Predstavnici LGBTIQ organizacije iskazali su puno zadovoljstvo komunikacijom i saradnjom sa Centrom bezbjednosti Podgorica i uvjerenje da će se narednih dana nastaviti aktivnosti Uprave policije u vezi sa organizovanjem već tradicionalnog Prajda do kraja godine. 
 
Savjet za građansku kontrolu rada policije iskazao je spremnost i otvorenost, da u domenu svoje nadležnosti i iskustva, podrži sve aktivnosti i napore ove organizacije na polju unapređenja bezbjednosti LGBTIQ zajednice i procesa njenog društvenog prihvatanja.