ZORAN BRĐANIN ZADUŽEN ZA KOMUNIKACIJU I SARADNJU POLICIJE I SAVJETA

ZORAN BRĐANIN  ZADUŽEN ZA KOMUNIKACIJU I SARADNJU POLICIJE I SAVJETA
27 Mar

ZORAN BRĐANIN ZADUŽEN ZA KOMUNIKACIJU I SARADNJU POLICIJE I SAVJETA

Podgorica, 27. mart 2019. godine - Za starješinu za komunikaciju i saradnju Uprave policije sa građanskim nadzorom policije je određen glavni policijski inspektor Zoran Brđanin, rukovodilac Odjeljenja za analitiku, unaprjeđenje rada i razvoj policije. 

To je potvrda unaprijeđenog i odgovornog odnosa Uprave policije prema građanskoj kontroli policije. 

Dogovoreno je da komunikacija bude uredna i ažurna a odgovori da budu adekvatni i omoguće blagovremenost i efikasnost postupanja Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Na današnjoj sjednici Savjeta iz Uprave policije su istakli da su tekovine građanske kontrole policije - ocjene, zaključci, preporuke, inicijative - značajne za poštovanje ljudskih prava kao i za unaprjeđenje najviših standarda policijskog postupanja. 

Zajednički je konstatovano da efikasna i kvalitetna građanska kontrola doprinosi efikasnijem i kvalitetnijem radu policije pa je u tom domenu najavljeno da će i odnos prema implementaciji tekovina biti odgovoran i posvećen. Dobra praksa građanske kontrole policije doprinosi i učenju na greškama, ali i većoj otvorenosti i razumijevanju policije od strane građana.