ZBOG ĆUTANJA BRĐANINA OBUSTAVLJEN DALJI POSTUPAK

ZBOG ĆUTANJA BRĐANINA OBUSTAVLJEN DALJI POSTUPAK
30 Dec

ZBOG ĆUTANJA BRĐANINA OBUSTAVLJEN DALJI POSTUPAK

Podgorica, 29. decembar 2021. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da informiše (1) po čijoj odluci i zbog čega je poslato službeno vozilo policije po advokaticu gospođu Mirjanu Pajković kako bi zastupala svog klijenta i (2) na osnovu kojih razloga bezbjednosti je, nakon zastupanja okrivljenog, advokatici Pajković određeno lično policijsko obezbjeđenje. 

Savjet se posebno interesovao ko je i u kojem roku izvršio odgovarajuće bezbjednosne procjene i da li je u obzir uzeta činjenica da je advokatica gospođa Pajković javno navela da se ne osjeća ugroženo i da joj niko nije direktno prijetio.

Pružanje odgovora je bila prilika da se razjasni uloga Uprave policije u konkretnom slučaju.

Oglašavanje Savjeta, konkretnom prilikom, predstavljalo je i vrstu preventivnog apela direktoru Uprave policije da se Policija svojim postupcima, radnjama ili nastupom ne miješa u štrajk advokatske profesije u Crnoj Gori, ne vrši pritisak na advokate ili advokatice i da na bilo koji način ne kompromituje advokatsku profesiju i njene djelatnike. 

Kako Uprava policije nije odgovorila na interesovanje Savjeta ni nakon protoka šest mjeseci, Savjet je odlučio, zbog ćutanja direktora Uprave policije, da obustavi dalje postupanje. 

O stavovima Advokatske komore Crne Gore i gospođe Pajković dostupno na ovim linkovima: 

https://www.advokatskakomora.me/Saopstenje-06.06.pdf https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/545521/pajkovic-odluka-advokatske-komore-je-neustavna-necu-je-postovati.