ZATRAŽENO REAGOVANJE GRAĐANSKOG NADZORA

ZATRAŽENO REAGOVANJE GRAĐANSKOG NADZORA
07 Mar

ZATRAŽENO REAGOVANJE GRAĐANSKOG NADZORA

Podgorica, 7. mart 2020. godine - Porodica pok. M.K. obratila se Savjetu za građansku kontrolu rada policije smatrajući da su im povrijeđena prava navodima koje je u emisiji "Načisto“ sa Petrom Komnenićem izrekao pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković. 

U pomenutoj emisiji za pok. M.K, koji je tragično stradao maja 2019,  je saopšteno da je pripadao kriminalnoj organizaciji Škaljari. Porodica je reagovala i kod TV Vijesti koja je objavila razgovor sa pomoćnikom direktora policije. 

Od Savjeta je zatraženo da utvrdi na osnovu kojih dokumenata ili saznanja je pok. M.K. etiketiran kao član kriminalne organizacije uz konstataciju da njima nije poznato da je pokojni bilo gdje tako kvalifikovan i da se onda, tokom života, morao nalaziti u policiskoj evidenciji bezbjednosno interesantnih lica. 

Porodica je ukazala Savjetu da Uprava policije nije ispoštovala  raniju preporuku građanskog nadzora da se uputi izvinjenje porodici zato što je, iz policije, dostavljen i javno objavljen  snimak ubistva pok. M.K.

Pritužbom je, kao obrađivač i izvjestilac, zadužen član Savjeta doc. dr Branislav Radulović a od Uprave policije je zatraženo izjašnjenje.