UZNEMIRAVANJE U KOMŠILUKU: IZDATA MOMENTALNA PREPORUKA POLICIJI

UZNEMIRAVANJE U KOMŠILUKU: IZDATA MOMENTALNA PREPORUKA POLICIJI
10 Jul

UZNEMIRAVANJE U KOMŠILUKU: IZDATA MOMENTALNA PREPORUKA POLICIJI

Podgorica, 7. jul 2023. godine- Građanin gospodin TG. obratio se Savjetu za građansku kontrolu rada policije pritužbom na postupanje policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti (OB) Podgorica koji nijesu blagovremeno postupili po njegovoj pritužbi od 5. jula 2023. godine

Građanin gospodin T.G. se požalio da je svakodnevno, po više puta, duži period, izložen uzmemiravanju i prijetnjama građanina gospodina R.Lj, koji stanuje u ulici Đečevića broj XX u Podgorici, u blizini Ž.P. kod kojeg T.G. iznajmljuje smještaj. 

Gospodin T.G. je podnio prijavu neporedno u stanici policije sa željom da se R.Lj. samo upozori na dalje ponašanje ali kaže da se to nije dogodilo jer se uznemiravanje i prijetnje nastavljaju što mu otežava normalan život i rad, kao i osjećaj sigirnosti. 

Savjet je pritužbu uzeo u rad, istom zadužio u svojstvu obrađivača i izvjestioca Zorana Čelebića, člana i predsjednika Savjeta, i uputio preporuku da policijski službenici OB Podgorica, bez odlaganja, izađu na lice mjesta, obave razgovor sa građaninom gospodinom R.,Lj. i koristeći odgovorajuće tehnike rada u zajednici i preventivni rad policije upozore istog na dalje ponašanje i tako da doprinesu da se, bez prekršajnih i drugih sankcija, obustavi dalje štetno ponašanje prema grašđaninu gospodinu T.G.