UPRAVA POLICIJE POVRIJEDILA PRAVA V.K. IZ DANILOVGARDA

UPRAVA POLICIJE POVRIJEDILA PRAVA V.K. IZ DANILOVGARDA
29 Aug

UPRAVA POLICIJE POVRIJEDILA PRAVA V.K. IZ DANILOVGARDA

Podgorica, 29. avgust 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije pritužbom se obratio građanin V.K. (1978) iz Danilovgrada, posredstvom advokata Dejana Dragovića ukazavši na slučaj od 24. juna 2020. godine kada su mu kako je naveo grubo narušena ljudska prava. Naime, navedenog dana je od strane pripadnika Uprave policije CB Podgorica oko 20 sati lišen słobode, i bez odluke nadležnog suda ili drugog državnog organa, zadržan do 25. juna 2020. godine u 12 sati, a potom od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici pušten na słobodu. Tokom boravka u službenim prostorijama, kako je naveo, bio je uskraćen na hranu i vodu, a njegov advokat je 25. juna 2020. godine oko 10.30 sati predao zahtjev za hitnim puštanjem na słobodu.

Savjet je predmetnu pritužbu uzeo u obradu, istom zadužio, u svojstvu obrađivača i izvjestioca, prof. dr Dražena Cerovića i obratio se direktoru Uprave policije da informiše o slučaju i dostavi dokumentaciju o zadržavanju građanina V.K. u službenim prostorijama.

Savjet je povodom predmetnog slučaja uputio više urgencija Upravi policije ali je ista propustila  priliku da se izjasni o postupanju prema građaninu V.K.

Savjet je odlučio da okonča rad na predmetu usvajanjem svih primjedbi advokata Dejana Dragovića i ocjenom da su policijski službenici CB Podgorica povrijedili prava i dostojanstvo građanina V.K.