UNAPRIJEĐENA BRIGA O MENTALNOM ZDRAVLJU POLICAJACA

UNAPRIJEĐENA BRIGA O MENTALNOM ZDRAVLJU POLICAJACA
29 Mar

UNAPRIJEĐENA BRIGA O MENTALNOM ZDRAVLJU POLICAJACA

Dnevna novina “Dan” se kod Savjeta za građansku kontrolu rada policije interesovala za mentalno zdravlje crnogorskih policijskih službenika. Dostavili smo raspoložive podatke i naše ocjene o tome koliko je kvalitetna briga o mentalnom zdravlju pripadnika policije. “Dan” i svi drugi mediji koji su prenjeli njegovo pisanje su korektno i afirmativno o tome pisali. 

Izuzetak je “Barski portal”. Ovaj internetski portal je (pod)umetnuo rečenicu objavljenom tekstu iz “Dana” a koja nema utemeljenja po bilo kojem osnovu.

Savjet za građansku kontrolu rada policije oštro osuđuje konkretan pristup ovog portala i ocjenjuje da takvi postupci ne doprinose otvorenosti policijske organizacije i unaprjeđenju kvaliteta rada crnogorske Policije. Naprotiv, konkretno pisanje “Barskog portala” kroz tu podmetnutu rečenicu širi neistinu i stigmatizuje policijske službenike Centra bezbjednosti Bar što je suprotno intenciji građanske kontrole policije.

Tekst na “Barskom portalu” dostupan ovdje.
Originalni tekst u dnevnim novinama “Dan” u kojem su korektno i profesionalno navedene sve činjenice na koje je ukazao Savjet dostupan je ovdje.

O mentalnom zdravlju crnogorskih policajaca razgovarano je na sjednici Savjeta za građansku kontrolu rada policije na kojoj je, po pozivu, učestvovalo kompletno rukovodstvo Uprave policije. Detaljno saopštenje sa sjednice dostupno ovdje.