SELJANI TVRDE DA SU NEZAŠTIĆENI OD PIROMANA

SELJANI TVRDE DA SU NEZAŠTIĆENI OD PIROMANA
08 May

SELJANI TVRDE DA SU NEZAŠTIĆENI OD PIROMANA

Podgorica/Plužine, 8. maj 2020. godine - Savjetu za građansku kontrolu rada policije obratili su su mještani sela Seljani, opština Plužine zato što su nezadovoljni radom i rezultatima policijskih službenika povodom prijave piromana i mole za pomoć. 

Prije mjesec dana u tom selu izazvan je požar velikih razmjera. Prema navodima i dostavljenim video snimcima i fotografijama u požaru je izgorjela državna i privatna šuma i imanja. Piroman je prema navodima prijavljen od strane mještana isti dan kad je poćar nastao, ali kako tvrde mještani do danas nije privođen u službene prostorije policije niti je od njega prikupljeno odgovarajuće obavještenje. Mještani tvrde da je prijavljna osoba u bliskim rodbinskim vezama sa više službenika policije pa ga oni i štite.

Mještani sela kažu da su zabrinuti i uplašeni takvim postupkom, posebno što nečinjenje policije može podstaći piromane za nastavak paljenja. Kažu da je ista osoba i ranije nanosila štetu selu paleći šumu.

U doba epidemije i mjera koje je prate seljani su tri dana pomagali vatrogascima pri čemu je, kako kaže, bilo nemoguće  držati potrebnu socijalnu distancu.

Nekim seljanima, među kojima ima starih i hronično oboljelih, vatrena stihija je stigla do kućnog praga. 

Savjet je od direktora Uprave policije zatražio punu profesionalnu posvećenost i hitnost u provjerama, kao i da povratno informiše o preduzetim mjerama i radnjama. 

Savjet je ponudio dostupnu foto i video dokumentaciju.