SAVJETU SE JAVIO GRAĐANIN KOJI JE OČEVIDAC NAPADA NA KRIVOKAPIĆA

SAVJETU SE JAVIO GRAĐANIN KOJI JE OČEVIDAC NAPADA NA KRIVOKAPIĆA
10 Sep

SAVJETU SE JAVIO GRAĐANIN KOJI JE OČEVIDAC NAPADA NA KRIVOKAPIĆA

Tragom informacije da Savjet za građansku kontrolu rada policije postupa po pritužbi SDP Crne Gore u vezi sa postupanjem policijskog starješine prema gospodinu Ranku Krivokapiću, počasnom predsjedniku te političke partije, ovom nadzornom tijelu, preko aktivista Crnogorskog helsinškog odbora, javio se građanin Dragoljub Marković iz Podgorice.

On je Savjetu dostavio sljedeće obavještenje i zatražio da u postupku građanskog nadzora policije i komunikaciji sa drugim državnim organima bude naveden pod punim identitetom:

“Dana 5. septembra 2021. godine nalazio sam se na trgu na Cetinju. Nalazio sam se na samom kraju, što je snimila i ekipa TV Al Džazira. Svjedok sam napada policijskog starješine na gospodina Krivokapića. Ničim nije izazvao ili isporovocirao takav postupak policijskog starješine. 

Nekoliko minuta prije napada policijskog starješine, pozdravio sam se sa gospodinom Krivokapićem i porazgovarao sa njim o 15 godišnjoj tradiciji posjete Lovćenu na Dan nezavisnosti.

Nakon obavljenog razgovora povukao sam se pri kraju Trga, a zatim se povukao i  Krivkapić Primijetio sam da je stajao na kraju trga sa nekim prijateljem.    

Vidio sam da je Krivokapić, direktno u tijelo, pogođen šok bombom, a odmah zatim u njegovom i našem pravcu ispaljeni su suzavci, da bi nakon kanonade projektila policija ojačana sa još jednim špalirom službenika zauzela trg i ulicu paralelno sa trgom.

Nijesam primijetio da je bilo ko pružao otpor policiji. Policija nas je nakon toga saćerala u bočnu ulicu, izuzetno mali i uzak prostor, nastavljajući da ispaljuje na nas hemijska sredstva kako bi građanima nanijeli što više povreda i teškoća.

Molim vas da sa ovim obavještenjem upoznate nadležnog državnog tužioca”.

Savjet je obavještenje građanina gospodina Markovića priključio formiranom predmetu i  sa istim upoznao Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore kojem je prethodno podnio krivičnu prijavu zbog postupanja policijskog starješine prema građaninu gospodinu Krivokapiću.