SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SASTANAK ČLANOVA SAVJETA ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE SA vd DIREKTORA UPRAVE POLICIJE

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST  - SASTANAK ČLANOVA SAVJETA ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE SA vd DIREKTORA UPRAVE POLICIJE
12 Apr

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SASTANAK ČLANOVA SAVJETA ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE SA vd DIREKTORA UPRAVE POLICIJE

Podgorica, 12. april 2018. godine - Članovi Savjeta za građansku kontrolu rada policije danas su se, u prostorijama Uprave policije, sastali sa vd direktora Veskom Damjanovićem.

Sastanku sa predstavnicima Savjeta za građansku kontrolu rada policije predsjednikom Zoranom Čelebićem i članovima Draženom Cerović i Vladimirom Dobričaninom prisustvovali su predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević i savjetnik direktora Uprave policije Sead Frljučkić.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj dugogodišnjoj saradnji Uprave policije i Savjeta za građansku kontrolu rada policije, uz ocjenu da je ista bila profesionalna i kvalitetna, i obostrano iskazanu spremnost da se sa takvom praksom nastavi.

S iznijetim u vezi, učesnici sastanka su posebno naglaslili da obje strane predstavljaju partnere u prevenciji nepravilnosti postupanja i jačanju integriteta policijskih službenika.

Ovom prilikom, vd direktora Uprave policije Vesko Damjanović je izrazio zadovoljstvo susretom i kazao da je građanska kontrola rada policije od izuzetne važnosti za usvajanje i primjenu savremenih standarda u policijskom postupanju i jačanje integriteta policijskih službenika.

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Zoran Čelebić kazao je da je Savjet partner policiji u rješavanju tekuće problematike kojom se ovo tijelo bavi, te da ova dva činioca treba zajedno da nastave da rade na aktivnostima koji će štititi kako integritet građana tako i zakonito postupanje policijskih službenika.

Ovom prilikom, predstavnicima Savjeta su predstavljene aktivnosti koje Sindikat Uprave policije i menadžment Uprave policije MUP-a preduzimaju na jačanju socijalno – ekonomskih i kadrovsko – tehničkih uslova u radu i djelovanju policijskih službenika, kako bi se doprinijelo poboljšanju profesionalnih preduslova neophodnih za jačanje ličnog i profesionalnog integriteta policijskih službenika. 

Dogovoreni su neposredniji vidovi komunikacije, kako bi informacije od obostranog značaja bile analizirane na brz i efikasan način, uz spremnost obje strane da kvalitetnom saradnjom, uz savjete i preporuke Savjeta, nastave da doprinose prevenciji i otklanjanju nepravilnosti i jačanju profesionalnosti i zakonitosti postupanja, posebno u situacijama primjene zakonskih ovlašćenja od strane policijskih službenika.