RUKOVODSTVO DEMOKRATSKE CRNE GORE PRIMILO DELEGACIJU SAVJETA

RUKOVODSTVO DEMOKRATSKE CRNE GORE PRIMILO DELEGACIJU SAVJETA
22 May

RUKOVODSTVO DEMOKRATSKE CRNE GORE PRIMILO DELEGACIJU SAVJETA

Predsjednik Demokratske Crne Gore mr Aleksa Bečić primio je predsjednika i člana Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr Aleksandra Sašu Zekovića i advokata Zorana Čelebića

Prijem je realizovan na osnovu zahtjeva Savjeta za građansku kontrolu rada policije nakon kritičnog saopštenja i ocjena Demokratske Crne Gore - pogledati ovdje

Prijemu su, pored predsjednika Bećiča, ispred Demokratske Crne Gore prisustvovali Momo Koprivica, potpredsjednik, Neven Gošović, šef Pravnog tima Demokrata i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.

Susret je bio prilika da Demokrate Crne Gore saopšte konkretne primjedbe na određene policijske intervencije ali i na rad građanskog nadzora policije cijeneći da Savjet treba da djeluje snažnije i proaktivnije, vodeći računa, u svakoj situaciji, o očuvanju svoje nepristrasnosti i objektivnosti.

Detaljno i dinamično je razgovarano o više predmeta koji su u u radu Savjeta pri čemu su iz Demokratske Crne Gore ponovili oštre ocjene prema Savjetu. Predstavnici Savjeta su odgovorili na primjedbe i ponudili argumentaciju afirmišući opredjeljenje da rad ljudskopravaških tijela ne smije i ne treba da bude predmet političkih i politikanskih uticaja ili manipulacija. 

Demokrate Crne Gore su inicirali određena pitanja kojima će Savjet, kako je najavjeno, u budućem periodu posvetiti punu pažnju i iskazali interesovanje da budu redovno informisani o statusu pojedinih predmeta i odnosu državnih organa prema izdatim ocjenama i preporukama.

Zajednički je konstatovano da građanski nadzor kao model kontrole policije treba dalje razvijati i osnažiti mu kapacitete i ovlašćenja u zaštiti ljudskih prava i sloboda.