REDOVNA SJEDNICA:CELEBIC NOVI PREDSJEDNIK SAVJETA

REDOVNA SJEDNICA:CELEBIC NOVI PREDSJEDNIK SAVJETA
27 Jun

REDOVNA SJEDNICA:CELEBIC NOVI PREDSJEDNIK SAVJETA

Podgorica, 26. jun 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije danas je u održao redovnu sjednicu na kojoj su razmotreni predmeti u radu, pristigli odgovori Uprave policije, kao i izjašnjenja građana. 

Razmotreno je obraćanje udruženja "Roditelji" koje je od Savjeta zatražilo da provjeri informaciju iz medija vezano za ubacivanje suzavca u sali u kojoj se održavao trening djece. Obraćanje ove NVO je dostavljeno Upravi policije na izjašnjenje, a Savjet je ostvario uvid u službenu dokumentaciju Centra bezbjednosti Budva, koja uključuje prikupljene zapisnike obavještenja prikupljena od građana.  O slučaju je diskutovano i na sjednici u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i predstavnika civilnog društva gdje je zatraženo da se u vezi sa zahtjevom ove NVO Uprava policije dodatno i javno oglasi što je od strane iste i urađeno.  

Na sjednici su analizirani i pristigli odgovori iz državnih tužilaštava.

Usvojen je plan rada Kontakt centra i program rada Savjeta do kraja tekuće godine.

Na lični zahtjev Savjet je razriješio Aleksandra Sašu Zekovića sa funkcije predsjednika Savjeta i imenovao advokata Zorana Čelebića, člana Savjeta ispred Advokatske komore Crne Gore, za novog predsjednika.

 Categories: SJEDNICE, KONTROLAPOLICIJE