PROVJERENO POSTUPANJE SLUŽBENIKA CB NIKŠIĆ

PROVJERENO POSTUPANJE SLUŽBENIKA CB NIKŠIĆ
29 Jan

PROVJERENO POSTUPANJE SLUŽBENIKA CB NIKŠIĆ

Nikšić, 28. januar 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije provjerio je postupanje policijskih službenika Centra bebjednosti (CB) Nikšić u odnosu na građanina V.P, aktiviste iz Nikšića. Isti je na svom profilu na mreži “Facebook” objavio sadržaj koji je djelovao uznemirujuće prema javnosti. 

Tužilaštvo je objavu “Biće rata” kvalifikovalo kao krivično djelo izazivanje straha i panike. 

Policija ga je, večeras, lišila slobode i predala nadležnom Osnovnom državnom tužiocu koju mu je odredio zadržavanje od 72 sata. 

Savjet je konstatovao da je postupanje policije u konkretnom slučaju bilo zakonito i u koordniaciji sa državnotužilačkom organizacijom. 

Objava na društvenoj mreži FB koju je ODT kvalifikovalo kao krivično djelo izazivanje straha i panike:

"Biće rata"

Nemili događaji koji su se desili večeras u Podgorici potvrda su mojih riječi da će biti RATA. Ne zato jer ja ili bilo koja oštećena i maltretirana strana želi RAT, već zato jer DPS želi da narod uvuče u taj rat. Mnogo noci na Litijama nije bio NIJEDAN incident. Narod je setao mirno i pored svih provokacija. Nijedna "teška" riječ se nije čula. Jednu noć DPS organizuje svoje "mitinge" i slijede prebijanja i provokacije po ulicama. Čemu?! Pa ono GOVNO iz Rastoka ima za cilj d aovu zemlju uvuče u rat. On naravno neće biti ovdje, on će iz Majamija komandovati dok mi budemo ginuli za svetinje.

Mi jednostavno ne možemo da se povučemo. Ako se povučemo - nema nas! On to zna... I sad komanduje iz svog štaba uz po koju crtu kokaina u svom nosu. Komentatorima ću navesti samo jedan dokaz mojih tvrdnji - večeras je kroz Nikšić prolazilo vozilo sa Albanskom zastavom. Nemam ništa protiv te zastave, znate da sam građanski aktivista. Napisao sam preko 1000 tekstova za razne novine, portale i televizije, nikad nijesam pisao o nijednoj nacionalnoj temi. U Nikšiću nema NIJEDNA albanska porodica. Cilj te zastave je da narod u Nikšiću uvede u sukobe.

Hoćete rat? Imaćete ga.