PROVJERAVAJU SE NAVODI O ZLOSTAVLJANJU U KOTORU

PROVJERAVAJU SE NAVODI O ZLOSTAVLJANJU U KOTORU
08 Jun

PROVJERAVAJU SE NAVODI O ZLOSTAVLJANJU U KOTORU

Podgorica/Kotor, 5. jun 2020. godine - Građanin P.P. se požalio Savjetu za građansku kontrolu rada policije da su ga dvojica policijskih službenika tukli, posebno pesnicama u predjelu lica, pošto je, prema navodima, odbio da se ponovi alkotestira.

Iznio je i primjedbe na odnos ljekarke u hitnoj medicinskoj pomoći a Savjetu je dostavio izjavu koju je dao pred službenikom unutrašnje kontrole policije i fotografije tijela gdje su posebno vidljive povrede na licu.

Savjet je slučaj odmah uzeo u rad a predmetom u svojstvu obrađivača i izvjestioca je zadužen advokat Zoran Čelebić, član Savjeta.

Savjet je pozvao načelnika da se u najkraćem roku izjasni o postupanju policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti (OB) Kotor prema građaninu Peroviću i objasni porijeklo povreda kod istog kao i da dostavi na uvid kompletnu službenu dokumentaciju.

Savjet je direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć pozvao da provjeri navode građanina koji ima primjedbe na postupanje ljekarke u jedinici Hitne medicinske pomoći u Kotoru, posebno u domenu da li je njen postupanje u skladu sa standardima i Istanbulskim protokolom.

Savjet je o događaju obavijestio i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i dostavilo kompletan predmet na ocjenu i odlučivanje da li u radnjama policijskih službenika OB Kotor ima bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.