PROFESORICA GIMNAZIJE: ŽIVOT NA CETINJU UČINILI STE NEPODNOŠLJIVIM

PROFESORICA GIMNAZIJE: ŽIVOT NA CETINJU UČINILI STE NEPODNOŠLJIVIM
09 Sep

PROFESORICA GIMNAZIJE: ŽIVOT NA CETINJU UČINILI STE NEPODNOŠLJIVIM

Profesorica Cetinjske gimnazije u penziji gospođa Radmila Popović (1940) iznijela je Savjetu za građansku kontrolu rada policije primjedbu na postupanje policije na Cetinju dana 05. septembra 2021. godine kada je došlo do upotrebe sredstava prinude. 

“Razumijem da je Policija kad zatreba i represivni organ ali upotreba sile treba, valjda, da bude proporcionalna pruženom otporu. Nijesam bila učesnica nikakvih javnih okupljanja što znači da nijesam pružala nikakav otpor policiji pa onda nema razloga da budem kažnjena” kazala je gospođa Popović. 

“Dana 05. septembra 2021. godine pokušala sam da izađem na ulicu ali sam doživjela stres i šok. Bilo je nemoguće da dišem i držim oči otvorenim, znači da se krećem. Odmah sam se vratila kući i od tada nijesam izlazila” navela je u pritužbi podnositeljka koja je zatražila da građanski nadzor policije provjeri i utvrdi da li je došlo do povrede prava “nas građana koji nijesmo uzimali učešće na javnim okupljanjima a kojima je redukovan redovan porodični i društveni život i priseljeni smo, prekomjernom upotrebom hemije od strane policije, da ne izlazimo iz naših domova kako ne bismo narušili zdravlje” navela je podnositeljka pritužbe.

Gospođa Popović je zatražila da se u postupku kontrole postupanja policije navodi pod punim identitetom.