PRIJETNJA ČELNIKU GRADSKE ČISTOĆE: SAVJET PRATI POSTUPANJE POLICIJE

PRIJETNJA ČELNIKU GRADSKE ČISTOĆE:   SAVJET PRATI POSTUPANJE POLICIJE
29 Jun

PRIJETNJA ČELNIKU GRADSKE ČISTOĆE: SAVJET PRATI POSTUPANJE POLICIJE

Podgorica, 29. jun 2023. godine - Samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice gospodin Aleksandar Saša Zeković ukazao je Savjetu za građansku kontrolu rada policije na prijetnje gospodinu  , predsjedniku Odbora direktora privrednog društva “Čistoća” d.o.o, čiji je osnivač Glavni grad Podgorica i zatražio da građanski nadzor policije prati i ocijeni postupanje policijskih službenika u konkretnom slučaju.

Vukadinović je na svom vozilu našao ceduljicu na kojoj je pisalo “Pazi šta radiš Vukadinoviću”.  O tome možete pročitati ovdje: https://www.dan.co.me/podgoricom/prijeceno-predsjedniku-odbora-direktora-cistoce-pazi-sta-radis-vukadinovicu-5185448 

Zeković je obavijestio Savjet da se danima vodi intenzivna debata o funkcionisanju i poslovanju ovog gradskog preduzeća pri čemu se, i na veoma transparentan način, iznose ozbiljne primjedbe i optužbe na račun ranijeg rukovodstva i njihovom navodnom protivzakonitom radu.

Savjet je predmet uzeo u rad, istim zadužio u svojstvu obračivača i izvjestioca prof. dr Dražena Cerovića, a direktora Uprave policije pozvao da informiše o događaju i detaljno o preduzetim radnjama na rasvjetljavanju ove prijetnje. Savjet je zatražio i povratnu informaciju o provjeravama bezbjednosnih rizika koji postoje u odnosu na gospodina Milana Vukadinovića.

Savjet pozdravlja činjenicu što je ova prijetnja blagovremeno prijavljena i što je o njoj obaviještena i javnost jer ovakvo ponašanje može biti i najava djelovanja puno veće težine i konkretnijeg i opasnijeg nasilja na štetu građanina gospodina Vukadinovića.