PREKID PROSLAVE DRŽAVNOG PRAZNIKA U NIKŠIĆU: DEVET PRITUŽBI UZETO U RAD

PREKID PROSLAVE DRŽAVNOG PRAZNIKA U NIKŠIĆU:   DEVET PRITUŽBI UZETO U  RAD
25 Jul

PREKID PROSLAVE DRŽAVNOG PRAZNIKA U NIKŠIĆU: DEVET PRITUŽBI UZETO U RAD

Podgorica/Nikšić, 25. jul 2022. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije do danas je uzeo u rad ukupno devet pritužbi na postupanje policije u Nikšiću prilikom proslave državnog praznika 13. jula.

Ranije su predstavljene pritužbe građanke J.M. Iz Nikšića, građanina Ž.K. Iz Nikšića, građanina M.R. Iz Kolašina i građanke Ranke Božović iz Nikšića, koja je u međuvremenu dostavila i detaljnu i obimnu ljekarsku dokumentaciju koja potvrđuje teške tjelesne povrede nastale usljed nezakonitog postupanja za sada nepoznatog službenika policije koji je direktno u nju ispalio patronu suzavca. Detaljnije ovdje

Građanke M.S. Iz Podgorice, J.P., S.Š, G.P. i V.Đ, svi iz Nikšića, zatražile su da se utvrdi da li je postupanje policijskih službenika u Nikšiću bilo profesionalno i zakonito, da li su prekoračena ovlašćenja u postupanju prema građanima koji su bez remećenja javnog reda i mira proslavljali državni praznik i da li je zbog propuštanja preduzimanja blagovremenih i dovoljnih mjera policija ugrozila njihovu sigurnost kada je dozvolila izgrednicima, kao kontra-demonstrantima, da se približe i ostvare kontakt sa slavarima praznika i tako naruše javni red i mir u većem obimu i prekinu njihovo okupljanje/slavlje.

Savjet je od građana informisan da Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije otpočelo postupanje po pritužbama koje je zaprimila i građanska kontrola policije.