POZIV STRUČNOJ I ZAINTERESOVANOJ JAVNOSTI

POZIV STRUČNOJ I ZAINTERESOVANOJ JAVNOSTI
29 Sep

POZIV STRUČNOJ I ZAINTERESOVANOJ JAVNOSTI

POČELA IZRADA NOVOG ZAKONA O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA

Podgorica, 30. septembar 2016. godine - Od danas počinje sa radom Radna grupa Ministrastva unutrašnjih poslova koja treba da pripremi nacrt novog Zakona o unutrašnjim poslovima.

Član Radne grupe ispred Savjeta za građansku kontrolu rada policije je njegov predsjednik mr Aleksandar Saša Zeković.

Savjet za građansku kontrolu policije radnu verziju Zakona o unutrašnjim poslovima, koju je pripremilo MUP Crne Gore, i na osnovu koje će raditi navedena Radna grupa, odmah po prijemu, je dostavio referentnim nevladinim organizacijama iz oblasti ljudskih prava i bezbjednosti, Advokatskoj komori Crne Gore, Univerzitetu Crne Gore i Pravnom fakultetu, Udruženju pravnika Crne Gore i Ljekarskoj komori Crne Gore.

Svi ovi subjekti pozvani su i zamoljeni da pomognu i doprinesu da se pobošlja i unaprijedi status građanske kontrole policije i odnos prema tekovinama njenog rada.

Savjet će razmotriti mogućnost održavanja posebne proširene sjednice kako bi se pomoglo ne samo u definisanju budućeg statusa Savjeta već i oko svih drugih pitanja koja su vezana za primjenu policijskih ovlašćenja a u cilju da se unaprijedi policijski integritet, poboljša primjena ovlašćenja a kontrola rada nad policijom učini efikasnijom.

Savjet se kod svih ovih subjekata interesovao za održavanje ekspertskog konsultativnog sastanka s tim u vezi.

Ovdje možete preuzeti radnu verziju Zakona o unutrašnjim poslovima.

Molimo sve građane_ke, stručnjake_inje iz oblasti bezbjednosti, ljudskih prava i vladavine prava, stručna udruženja i nevladine organizacije, i sve zainteresovane da svoje predloge u vezi Zakona o unutrašnjim poslovima dostave Savjetu za građansku kontrolu policije putem e-mail: adrese: zorana.bacovic@skupstina.me