Posjeta stručnjaka Savjeta Evrope građanskoj kontroli policije

Posjeta stručnjaka Savjeta Evrope građanskoj kontroli policije
30 Jan

Posjeta stručnjaka Savjeta Evrope građanskoj kontroli policije

RAZGOVORANO O POLICIJSKOM INTEGRITETU I KULTURI

Podgorica, 30. januar 2017. godine - Predsjednik i članovi Savjeta za građansku kontrolu policije, mr Aleksandar Saša Zeković, prof.dr Dražen Cerović i dr Vladimir Dobričanin, primili su danas u Skupštini delegaciju Savjeta Evrope koju je predvodio Flemming Denker, bivši danski tužilac. 

Savjet Evrope u okviru Horizontalnog programa za Zapadni Balkan i Tursku - Projekat za borbu protiv ekonomskog kriminala u Crnoj Gori (AEC-MNE), organizovao je ekspertsku posjetu gdina Flemminga Denker-a Crnoj Gori, sa ciljem procjene sprovođenja Kodeksa policijske etike, Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika kao i odredbi Zakona o sprječavanju korupcije koje se tiču sukoba interesa kod policijskih službenika. 

Ovim povodom realizovan je susret sa predsjednikom i članovima Savjeta koji je imao za cilj procjenu za izradu smjernica za policiju radi pružanja doprinosa ispunjavanju preporuka iz izvještaja četvrte evaluacione runde GRECO-a (MNE/GRECO/2015). 

Tokom susreta, učesnici su razmjenili mišljenja o praksi i izazovima u primjeni Kodeksa etike policijskih službenika, policijskom integritetu, rezultatima rada građanske kontrole policije i ozbiljnim problemima u vezi sa aktulenom policijskom kulturom u Crnoj Gori.