POLICIJA U PLAVU ZAVRŠILA POSTUPANJE POVODOM NAVODA O ZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA

POLICIJA U PLAVU ZAVRŠILA POSTUPANJE POVODOM NAVODA O ZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA
28 Apr

POLICIJA U PLAVU ZAVRŠILA POSTUPANJE POVODOM NAVODA O ZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA

Podgorica/Plav, 28. april 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije je upravo obaviješten da su završena postupanja policije povodom prijave da se u opštini Plav odigralo zlostavljanje životinje.

Policiski službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Plav su kompletan predmet dostavili na ocjenu i odlučivanje Osnovnom državnom tužaštvu (ODT) u Plavu koje se izjasnilo da u radnjama prijavljenog i drugih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Sva lica na koja je ukazano video prilozima i materijalom su maloljetnici i djeca.

U odnosu na činjenicu da na jednoj javno objavljenoj fotografiji konkretno maloljetno lice pozira sa pištoljem u ruci, policijski službenici OB Plav provjerili tu okolnost i utvrdili da se radi o svadbarskom pištolju.

Savjet nema zakonski osnov da komentariše postupanje tužilačke organizacije ili centara za socijalni rad a u odnosu na postupanje policijskih službenika OB Plav ocjenjuje da su postupali blagovremeno, efikasno i i profesionalno.

Savjetu za građansku kontrolu rada policije su se juče obratile nevladine organizacije (NVO) “Arka Montenegro”, “Kuća životinja” i “Pokret Levijatan” kako bi se pratilo i provjerilo postupanje policije povodom prijave podnijete protiv D.R. iz Plava, koji, prema navodima NVO, u kontinuitetu zlostavlja životinje (dostavljena su dva različita snimka, koje je građanski nadzor policije dostavio Upravi policije i načelniku OB Plav).