POLICIJA DA SE IZJASNI O POSTUPANJU PREMA GRAĐANINU S.N. IZ NIKŠIĆA

POLICIJA DA SE IZJASNI O POSTUPANJU PREMA GRAĐANINU S.N. IZ NIKŠIĆA
09 Sep

POLICIJA DA SE IZJASNI O POSTUPANJU PREMA GRAĐANINU S.N. IZ NIKŠIĆA

Gospodin S.N. iz Nkšića podnio je pritužbu Savjetu za građansku kontrolu rada policije zbog neprofesionalnog postupanja nepoznatog policijskog službenika i policijskog starješine koji je rukovodio primjenom prinude na Dvorskom trgu na Cetinju, u neđelju, 05.09.2021.god. oko 6 sati, na mirnom protestu.

O pritužbi građanina detaljnije ovđe: http://kontrolapolicije.me/blog/cetinje-%C5%A1ok-bombe-ispaljivane-po-glavama-ljudi-na-dvorskom-trgu 

Predmet u Savjetu, u svojstvu obrađivača i izvjestioca, zadužio je član Savjeta dr Aleksandar Mugoša.

Pritužba je dostavljena na izjašnjenje direktoru Uprave policije a Savjet je od njega posebno zatraćio informaciju da li je Uprava policije postupala prema imenovanom građaninu u smislu da li je intervencija prema građaninu S.N. na bilo koji način bila nužna i opravdana odnosno da li se isti dovodi u vezu sa izvršenjem nekog prekršajnog ili krivičnog djela.

Savjet je VDT Crne Gore dostavio obavještenje sa opisom okolnosti, fotografijama i medicinskom dokumentacijom kako bi nadležno državno tužilaštvo provjerilo da li u radnjama policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore prema građaninu S.N. iz Nikšića ima bića bilo kojeg krivičnog djela ili prekršaja koje se goni po službenoj dužnosti.