POJAŠNJENJE ZA JAVNOST

POJAŠNJENJE ZA JAVNOST
24 Oct

POJAŠNJENJE ZA JAVNOST

Podgorica, 24.oktobar 2017. godine  - Kako se u finalnoj agendi Nacionalne konferencije o prevenciji nasilja, koju danas u Podgorici organizuje NVO “LGBT Forum Progres” u saradnji sa NVO “Centar za ženska prava”, našlo i ime člana Savjeta za građansku kontrolu rada policije obavještavamo javnost da se radi o grešci i propustu organizatora s obzirom na činjenicu da učešće predstavnika građanske kontrole rada policije nije potvrđeno. 

Poziv, putem privatnog maila, na učešće na panel diskusiji "Rodno zasnovano nasilje u Crnoj Gori" u okviru “Nacionalne konferenci je o prevenciji nasilja” članu Savjeta, mr Aleksandru Saši Zekoviću, upućen je 19. oktobra 2017, u popodnevnim satima, sa rokom da se učešće potvrdi do petka, 20. oktobra 2017. godine što nije učinjeno pa se stoga učešće predstavnika Savjeta u panelu nije moglo i trebalo naći u finalnoj agendi konferencije. 

Savjet za građansku kontrolu rada policije nije informisan, niti je bio ujključen, o toku, aktivnostima i rezultatima projekta “Stojimo zajedno – poboljšanje zaštite žrtava nasilja”.