PALJENJE VOZILA U NIKŠIĆU: INFORMACIJA O STATUSU ISTRAGE

PALJENJE VOZILA U NIKŠIĆU: INFORMACIJA O STATUSU ISTRAGE
15 May

PALJENJE VOZILA U NIKŠIĆU: INFORMACIJA O STATUSU ISTRAGE

Podgorica/Nikšić, 15. maj 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije je od direktora Uprave policije dobio informaciju o aktivnostima policije u vezi sa paljenjem privatnog motornog vozila predsjednika Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore u Nikšiću Ivana Mitrovića.

Savjet je osudio paljenje vozila politilkog aktiviste u Nikšiću i saopštio da je neprihvatljivo  da političko opredjeljenje i argumentovano iznošenje političkih stavova motiviše nasilje bilo koje vrste. O tome dostupno ovdje

Uprava policije je informisala da je dežurna služba Centra bezbjednosti (CB) Nikšić obaviješten, 28. 04. 2020. godine u 22:33h, da je došlo do požara na vozilu koje je bilo parkirano na parking prostoru iza stambene zgrade u Ulici V proleterske brigade.

Odmah po dobijenom obavještenju policijski službenici CB Nikšić su sa događajem upoznaii pripadnike Vatrogasne jedinice - Nikšić, a istovremeno su u Ulici V proleterske brigade upućeni policijski službenici koji su dolaskom na lice mjesta utvrdili da su usljed dejstva vatre prouzrokovana oštećenja na vozilu marke “VW-GolfVM” registarskih oznaka NK****.

Nakon što je požar lokalizovan, policijski službenici su obezbijedili lice mjesta i upoznaii dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tuzilaštvu u Nikšiću sa postupanjem. U daljoj komunikaciji postupajući tuzilac je ovlastio policijske službenike da uz angažovanje vještaka za požare eksplozije i havarije izvrše uviđaj na licu mjesta.

Uz sudjelovanje vještaka za požare eksplozije i havarije izvršen je uviđaj i izuzeti materijaini tragovi sa lica mjesta, u skladu sa naredbom postupajućeg tužioca. Izuzeti materijal ce vještačiti Forenzički centar u Danilovgradu.

Policijski službenici su preduzeii sve zakonom propisane mjere i radnje koje su u skladu sa postupanjem u ovoj fazi istrage.