ODT U PODGORICI BRZO I EFIKASNO PROVJERILO NAVODE GRAĐANA

ODT U PODGORICI BRZO I EFIKASNO  PROVJERILO NAVODE GRAĐANA
26 Dec

ODT U PODGORICI BRZO I EFIKASNO PROVJERILO NAVODE GRAĐANA

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici na osnovu obavještenja Savjeta za građansku kontrolu rada policije formiralo je dana 20. decembra 2018. godine predmet zbog osnova sumnje da ie izvršeno krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa iz čl 309 Krvičnog zakonika Crne Gore. 

Postupajući po istom, istog dana ODT je Policiji dalo nalog za hitno preduzimanje mjera i radnji radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi sadržine obavještenja. 

Iz dobijenih obavještenja proizilazi da su policijski službenici obišli lice mjesta, da su zatekii četiri psa, koji su bili vezani ispred svojih kućica, sa vodom i nranom(hljebom), da nemaju bilo kakve povrede, te da su došli do saznanja da je vlasnik pasa D.V. koji se naiazi u ZiKS-u. 

Nadaije, kontaktirali su azii za pse i dobili obavještenje, da vlasnički psi ne mogu biti smješteni bez naioga Veterinarske inpekcije dok se veterinar Uprave za bezbjednost hrane, veterine i fitosanitarnih posiova izjasnio da je činjenično stanje takvo da ne daje mogućnost oduzimanja i zbrinjavanja u azii predmetnih pasa. 

Policiji je dat nalog i da preduzimaju mjere i radnje u ciiju utvrđivanja podataka da li je D.V. u prethodnom periodu organizovao borbe pasa, o čemu ODT još uvijek nije dobilo obavještenja.

Osnovna informacija o ovom slučaju dostupna je na ovom linku.