ODRAŽANA KONSULTACIJA POVODOM ZAKLJUČAKA I PREPORUKA GRAĐANSKE KONTROLE POLICIJE

ODRAŽANA KONSULTACIJA POVODOM ZAKLJUČAKA I PREPORUKA GRAĐANSKE KONTROLE POLICIJE
29 Sep

ODRAŽANA KONSULTACIJA POVODOM ZAKLJUČAKA I PREPORUKA GRAĐANSKE KONTROLE POLICIJE

Podgorica, 29. septembar 2016. godine - U sjedištu Uprave policije, u Kabinetu direktora, održan je konsultatovni sastanak povodom implementacije jednog broja usvojenih zaključaka i preporuka Savjeta za građansku kontrolu policije.

Razmijenjena su mišljenja o jednom broju predmeta koja su bila u radu građanske kontrole policije i diskutovano o čestim urgencijama Savjeta za građansku kontrolu policije zbog neblagovremenih odgovora Uprave policije sa povratnim informacijama.

Razgovarano je o implementaciji Akcionog plana Vlade Crne Gore za 2016. godinu koji prati “Strategiju za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori” i realizaciji zajedničkih aktivnosti Uprave policije i ovog Savjeta.

Savjet je s tim u vezi konstatovao ozbiljna kašnjenja zbog čega su Upravi policije izadate određene preporuke o kojima je dodatno razgovarano. Utvrđeno je da se maksimalno ubrza realizacija odgovornosti starepšina i policisjkih službenika u vezi sa zajedničkim radom na pripremi publikacije o bezbjednosti LGBT osoba u Crnoj Gori. Takođe diskutovano je o potrebi unapređenja rada Tima povjerenja LGBT zajednice i Uprave policije.

U konsultacijama su učestvovali predsjednik Savjeta za građansku kontrolu policije, mr Aleksandar Saša Zeković, šef Kabineta direktora policije Petar Krstajić i službenica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za medije Tamara Popović. Gospođa Popović je i članica radne grupe MUP Crne Gore “Tim povjerenja LGBT zajednice i Uprave policije”.