ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA, NASTAVAK NAKON PRAZNIKA

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA, NASTAVAK NAKON PRAZNIKA
20 May

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA, NASTAVAK NAKON PRAZNIKA

Podgorica, 20. maj 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije održao je danas redovnu sjednicu, predsjedavao mr Aleksandar Saša Zeković, na kojoj je razmotreno nekoliko predmeta u radu. 

U radu sjednice učešće su uzeli članovi Savjeta prof. dr Dražen Cerović, doc.dr Branislav Radulović i advokat Zoran Čelebić. U dijelu sjednice je, po pozivu, prisustvovao novinar Veliša Kadić.

Novinar Kadić je detaljno iznio slučaj i odgovarao na brojna pitanja svih članova Savjeta. Na samoj sjednici, u prisustvu novinara Kadića, detaljno je i pažljivo razmotrena i analizirana kompletna raspoloživa dokumentacija. Savjet je pozvao novinara Kadića da do ponedjeljka 27. maja 2020. godine Savjetu dostavi  dodatnu dokumentaciju i priloge sa čime se isti saglasio.

Savjet, koji je u stalnom zasijedanju, današnju sjednicu će nastaviti odmah nakon praznika i na istu će pozvati da prisustvuju podnosioci pritužbi povodom postupanja policijskih službenika prema novinaru Kadiću, nevladine organizacije “Centar za građansko obrazovanje” i “Društvo profesionalnih novinara Crne Gore”.

Savjetu je potvrđeno da u Centru bezbjednosti Pljevlja pripremljena kompletna dokumentacija u odnosu na postupanje policijskih službenika prema građaninu M.O. koja će biti dostavljena ODT Pljevlja, kako je oi traženo dopisom. Savjet očekuje da se ne čeka ishod postupka ODT i unutrašnje kontrole policije, već da se na osnovu nespornog prekoračenja ovlašćenja pokrene odgovarajući disciplinski postupak.

Na osnovu danas obavljene konsultacije sa rukovodstvom Demokratske Crne Gore, Savjet je odlučio da od načelnika Odjeljena bezbjednosti Žabljak zatraži informaciju o postupanju policijskih službenika prema poslanici u Skupštini Crne Gore Zdenki Popović dana 1. aprila 2020. godine.

Danas je u rad uzeta i pritužba N.A, više policijske inspektorke, kojom je zadužen član Savjeta advokat Zoran Čelebić.

 Categories: SJEDNICE, KONTROLAPOLICIJE