ODRŽAN SASTANAK O ZAŠTITI DOBROBITI ŽIVOTINJA

ODRŽAN SASTANAK O ZAŠTITI DOBROBITI ŽIVOTINJA
26 Mar

ODRŽAN SASTANAK O ZAŠTITI DOBROBITI ŽIVOTINJA

Nikšić,  26. mart 2019. godine -  Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr .sci Aleksandar Saša Zeković, prisustvovao je danas sastanku načelnika CB Nikšić Milorada Žižića sa predstavnicima nevladine organizacije (NVO) “Korina Animals”. 

Na sastanku su pažljivo analizirani određeni sajevi i operativna saznanja i dogovoreni jasni kanali buduće komunikacije i saradnje ove NVO i službenika policije. 

Sastanak predstavlja realiziju preporuke koju je Savjet za građansku kontropliu rada policije izdao Upravi policije 15. marta ove godine a nakon održane 49. sjednice Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Skupštine Crne Gore”. Na sjednici je predstavljen dokument NVO Mreže u kojem se problematizuju određeni postupci Policije, posebno CB Nikšić. Savjet je intervenisao u okviru svojih saznanja, iskustva i nadležnosti i izdao dvije preporuke uz poziv da budu realizovane u najkraćem roku:

  1. Da se u sjedištu Uprave policije organizuje poseban sastanak, na odgovorajućem starješinskom nivou, sa predstavnicima zainteresovanih nevladinih organizacija na temu odgajanja pasa za borbe i organizovanja borbi pasa u Crnoj Gori. 
  2. Da načelnik Centra bezbjednosti Nikšić primi na razgovor Tim NVO “Korina animals” iz Nikšića kako bi se razgovaralo o njihovim primjedbama i pristupilo odgovarajućim aktivnostima koje će uvažiti povjerenje, sigurnost i bezjednost NVO aktivista.

Savjet naročitu pažnju posvećuje praćenju rada i afirmaciji postupanja Policije u domenu zaštite dobobiti životinja i primjene zakona.