NOVI SAZIV SAVJETA ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE

NOVI SAZIV SAVJETA ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE
29 Dec

NOVI SAZIV SAVJETA ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE

Podgorica, 29. decembar 2020.godine - Skupština Crne Gore, u okviru tačke Izbori i imenovanja, konstatovala je završetak postupka imenovanja novog, četvrtog po redu, saziva Savjeta za građansku kontrolu rada policije. 

Shodno javnom pozivu predsjednika Skupštine, mr Alekse Bečića, i na osnovu odredbi Zakona o unutrašnjim poslovima, za članove i članicu Savjeta za građansku kontrolu rada policije su imenovani advokat Zoran Čelebić, u ime ovlašćenog predlagača Advokatska komora Crne Gore, dr Aleksandar Mugoša, u ime ovlašćenog predlagača Ljekarska komora Crne Gore, prof. dr Dražen Cerović, u ime ovlašćenog predlagača Univerzitet Crne Gore, doc. dr Branislav Radulović, u ime ovlašćenog predlagača Udruženje pravnika Crne Gore i mirovna i ženska aktivistkinja Aida Petrović, u ime ovlašćenog predlagača nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda

Po prvi put od utemeljenja Savjeta, 2005. godine, u njegovom sazivu je žena i članovi Savjeta sa posebnim zadovoljstvom pozdravljaju tu činjenicu. 

Mandat trećeg saziva Savjeta prestao je sa danom 28. decembar 2020. godine. 

Savjet za građansku kontrolu rada policije je tijelo koje ocjenjuje primjenu policijskih ovlašćenja radi zaštite ljudskih prava i sloboda. Savjetu se mogu obraćati građani i policijski službenici. Savjet daje ocjene, preporuke i zaključke koji se dostavljaju Ministarstvu unutrašnjih poslova.

O sjednici Skupštine dostupno ovdje