NIKŠIĆ: ZATRAŽENA PROVJERA POSTUPANJA POLICIJE

NIKŠIĆ: ZATRAŽENA PROVJERA POSTUPANJA POLICIJE
04 Feb

NIKŠIĆ: ZATRAŽENA PROVJERA POSTUPANJA POLICIJE

Podgorica/Nikšić, 4. februar 2021. godine - Građanka A.C. iz Nikšića podnijela je pritužbu i zatražila da Savjet za građansku kontrolu rada policije kod Centra bezbjednosti Nikšić i u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata Uprave policije Crne Gore provjeri da li su policijski službenici postupali u skladu sa propisima i ovlašćenjima i da li je takvo postupanje policije neophodno u demokratskom društvu.

Građanka je navela da je predsjednik Skupštine Crne Gore mr Aleksa Bečić boravio 31. januara 2021. godine u Nikšiću što je zbog službenih autombila i angažovanog obezbjeđenja u kafani kod Vukovog mosta izazvalo pažnju jednog broja građana.

Prema navodima iz pritužbe, policijski službenici iz obezbjeđenja nijesu dozvolili građanima da snimaju mobilnim telefonima i bez razloga su legitimisali prisutne građane. “Radnja legitimisanja u takvim okolnostima doživljava se kao pritisak na građane i kao neslaganje sa njihovim prisustvom i okupljanjem, a na mnoge građane koij ne znaju svoja prava i propise djeluje i zastrašujuće i kao opomena da rade nešto što nije zakonito” navela je građanka A.C.

Građanka je navela da je to protivno ranijim preporukama Savjeta za građansku kontrolu rada policije povodom istih tema,posebno snimanja policajaca, kao i da je “konkretni postupak suprotan propisima i ovlašćenjima policije koja nije morala tako da radi”.

Savjet je pritužbu uzeo u rad i od Uprave policije zatražio izjašnjenje na istu.