NEPOZNATI POLICAJAC DIREKTNO U GRUDI POGODIO PENZIONERA IZ NIKŠIĆA

NEPOZNATI POLICAJAC DIREKTNO U GRUDI POGODIO PENZIONERA IZ NIKŠIĆA
10 Sep

NEPOZNATI POLICAJAC DIREKTNO U GRUDI POGODIO PENZIONERA IZ NIKŠIĆA

Penzioner gospodin Miodrag Mijušković (1954) iz Nikšića, preko aktivista Crnogorskog helsinškog odbora, je podnio pritužbu Savjetu za građansku kontrolu policije. Požalio se na postupanje policije 5. septembra 2021. godine na Cetinju kada ga je direktno u grudi pogodio suzavac koji je u njega ispalio nepoznati policijski službenik. 

“Nalazio sam se na Cetinju u blizini Auto moto društva, na magistralnom putu ka Budvi. To se okupio veliki broj građana koji se protivio politici asimilacije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Pjevali smo nacionalnu himnu i patriotske pjesme, razgovarali i šalili se. U jednom trenutku, bez ikakvog upozorenja, policija je krenula ka barikadi sa gumama. Bez upozorenja i poziva da se raziđemo udarili su po nama suzavcem. Stvorili su ogromnu dimnu zavjesu koja nas je primorala da bježimo. S obrizom na moje godine, da su mi pružili mogućnost ja bih napustio skup jer ne želim da učestvujem u nasilju. Ali nijesu mi pružili tu mogućnost, niti su htjeli da razgovaraju sa Cetinjanima. Tako su me pogodili direktno u tijelo, u predjelu grudi, desna strana. Bio sam u majici sa likom Svetog Petra cetinjskog” kazao je gospodin Mijušković građanskom nadzoru policije.

Građanin je naveo da osjećam jak bol, kad pomjeram ruke, kad se kreće, a posebno kad kašlje. Zamoio je da ga pregleda član Savjeta dr Aleksandar Mugoša jer nema “puno povjerenje u pojedine nikšićke ljekare” iz političkih razloga.

Gospodin Mijušković smatra da nijesu postupili kako treba i da nije bilo razloga da ga pogode. 

Zatražio je da se provjeri da li je postupanje policije bilo savjesno i profesionalno kao i da se u postupku vodi pod punim imenom