NAJAVA - SJEDNICA SAVJETA: PRISUSTVUJE NOVINAR KADIĆ

NAJAVA - SJEDNICA SAVJETA: PRISUSTVUJE NOVINAR KADIĆ
19 May

NAJAVA - SJEDNICA SAVJETA: PRISUSTVUJE NOVINAR KADIĆ

Podgorica, 19. maj 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije održaće sjutra, srijeda, 20. maj 2020. godine u 13.30 sati, redovnu sjednicu na kojoj će se razmotriti pristigle pritužbe i inicijative kao i predmeti u radu.

Između ostalih, Savjet postupa i po pritužbama nevladinih organizacija “Centar za građansko obrazovanje” i “Društvo profesionalnih novinara Crne Gore” koje su zatražile da građanski nadzor policije provjeri postupanje policijskih službenika Centra bezbjednosti (CB) Nikšić prema novinaru iz Nikšića Veliši Kadiću. 

Sjednici Savjeta, koji je inače u stalnom zasijedanju, po pozivu će prisustvovati novinar Veliša Kadić.

Na prošloj sjednici Savjet se upoznao sa službenom dokumentacijom CB Nikšić koja uključuje zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina koji je novinar Kadić potpisao bez unošenja primjedbi i uz traženje primjerka za sebe i službene zabilješke postupajućih policijskih službenika. Savjet je konstatovao da podnosioci pritužbe nijesu u posjedu eventualnog video zapisa na kojem je vidjiva primjena policijskih ovlašćenja prema Kadiću. Savjet je svu raspoloživu dokumentaciju dostavio na upoznavanje i izjašnjenje Centru za građansko obrazovanje, Društvu profesionalnih novinara Crne Gore i novinaru Kadiću.

O sadržaju pritužbe CGO proćitati ovdje a o pritužbi DPNCG ovdje