KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA SE NEĆE TOLERISATI: POLICAJCI KOJI PREKORAČE OVLAŠĆENJA BIĆE SANKCIONISANI

KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA SE NEĆE TOLERISATI:  POLICAJCI KOJI PREKORAČE OVLAŠĆENJA BIĆE SANKCIONISANI
18 Oct

KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA SE NEĆE TOLERISATI: POLICAJCI KOJI PREKORAČE OVLAŠĆENJA BIĆE SANKCIONISANI

Bečići, 18. oktobar 2019. godine - Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Mevludin Nuhodžić govorio je na međunarodnoj konferenciji „Sprječavanje zlostavljanja u policijskoj službi: suočavanje sa izazovima koje apostrofiraju presude Evropskog suda za ljudska prava i druga tijela Savjeta Evrope“, koja je održana u Bečićima.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je ocijenio da je ministar unutrašnjih poslova imao odlučan i jasan nastup sa snažnim porukama prema policijskim službenicima, crnogorskoj javnosti i međunarodnim partnerima Crne Gore. 

Ministar Nuhodžić je u govoru pohvalio i saradnju sa Savjetom za građansku kontrolu rada policije, koji ukazuje na propuste u radu policijskih službenika, ali i dodatno afirmiše nultu toleranciju prema svim protivzakonitim postupcima.

Istupi čelnih ljudi MUP Crne Gore i Uprave policije u kojima se osuđuje policijsko zlostavljanje su postali sve češći i odlučujuće doprinose stvaranju nove profesionalne kulturne ponašanja u crnogorskoj policiji. Savjet za građansku kontrolu rada policije je ozbiljan i pouzdan partner MUP Crne Gore i Upravi policije u uspostavljanju odgovornosti i policijske kulture koja ne toleriše neprofesionalno ponašanje i ne podržava solidarisanje sa policijskim službenicima koji zlostavljaju građane.

O učešću ministra unutrašnjih poslova na konfereciji detaljnije možete saznati ovdje

Govor ministra Nuhodžića, video zapis, dostupan ovdje