GRADONAČELNIK CETINJA PRIMIO GRAĐANSKI NADZOR POLICIJE

GRADONAČELNIK CETINJA PRIMIO GRAĐANSKI NADZOR POLICIJE
09 Mar

GRADONAČELNIK CETINJA PRIMIO GRAĐANSKI NADZOR POLICIJE

Cetinje, 9. mart 2020. godine - Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan je, poštujući zaključke  Skupštine, organizovao sastanak sa članovima Savjeta za građansku kontrolu rada policije, koji je prethodno na Cetinju održao sjednicu zbog posljednjih događaja u Prijestonici i u Podgorici, a koji su uticali na bezbjednosnu situaciju. 

U delegaciji Savjeta bili su predsjednik Aleksandar Saša Zeković i članovi Zoran Čelebić i Dražen Cerović.

Sagovornici su apelovali na bolju koordinaciju institucija, organa i službi koje primijenjuju  zakone, kao i na strožije sprovođenje kaznene politike, posebno prema povratnicima u krivičnim djelima.

„Cilj je bezbjednost i sigurnost svih građana“, poručeno je sa sastanka.

Gradonačelnik Kašćelan je obavijestio članove Savjeta da je lokalna uprava u dobroj komunikaciji sa Upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i sa Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje, te da je naložio nadležnim gradskim službama da se popravi i pojača gradska rasvjeta, kako se to prepručuje i u zaključcima lokalnog parlamenta.

Dodao je i da se već radi na iznalaženju rješenja za unapređenje sistema video nadzora u okviru projekta „Cetinje bezbjedan grad“.  

Detaljnije dostupno ovdje.