GRAĐANSKA KONTROLA PREISPITUJE POSTUPANJE POLICIJE U KOLAŠINU

GRAĐANSKA KONTROLA PREISPITUJE POSTUPANJE  POLICIJE U KOLAŠINU
11 Jun

GRAĐANSKA KONTROLA PREISPITUJE POSTUPANJE POLICIJE U KOLAŠINU

Podgorica, 11. jun 2019. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije provjeriće i preispitati postupanje policije prema saobraćajnom policajcu I.J. raspoređenom u Odjeljenju bezbjednosti (OB) Tivat a koji se u Kolašinu, tokom korišćenja godišnjeg odmora, ponašao suprotno vrijednostima crnogorske policije. 

Predsjednik Savjeta, mr.sci Aleksandar Saša Zeković, je tim povodom dao izjavu nezavisnom dnevniku "Vijesti":

"Prema dostupnim informacijama Savjet nema primjedbi na dosadašnje postupanje nadležnih starješina u Kolašinu i Tivtu. Konstatujemo da su bez rezervi bilo koje vrste primijenjena policijska ovlašćenja i odmah je konsultovan državni tužilac. Savjet ne može komentarisati rad državnotužilačke organizacije ali koristi priliku pozvati nadležne da preispitaju raniju ocjenu jer su sada možda dostupnije informacije koje ukazuju na postojanje nasilničkog ponašanja ili nekog drugog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Savjet konstatuje i pohvaljuje činjenicu da je aktiviran postupak disciplinske odgovornosti  I.B. i ocjenjuje da to odgovara naporima direktra Uprave policije, dr Veselina Veljovića, da se unaprijedi odgovornst i policijski integritet.

Savjet javno ukazuje na važnost disciplinskog postupka, u kojem se ne smije prikriti nijedna činjenica za ovaj ali ni za druge povezane incidente, i koji treba pokazati policijskim starješinama, policijskm nadzoru i javnosti u cjelini da će u crnogrskoj policiji raditi pažljivo odabrani, mirni, staloženi i dobro školovani ljudi" navedeno je u izjavi predsjednika Zekovića.

O samom incidentu pročitati ovdje a izjava predsjednika Savjeta Aleksandra Saše Zekovića dostupna ovdje.