GRAĐANKA IMA PRIMJEDBE NA POSTUPANJE CB BUD

GRAĐANKA IMA PRIMJEDBE NA POSTUPANJE CB BUD
23 Sep

GRAĐANKA IMA PRIMJEDBE NA POSTUPANJE CB BUD

Budva, 23. septembar 2021. godine - Građanka gospođa S.R. iz Budve obratila se Savjetu za građansku kontrulu rada policije pritužbom iznoseći ozbiljne primjedbe na postupanje policijskih službenika povodom više puta prijavljenog nasilja u porodici  i činjenice da joj se ometa porodična zajednica sa malodobnim sinom, što je takođe prijavila više puta bezuspješno policiji. 

Građanka je zatražila da Savjet provjeri postupanje policije i da se istoj naloži da postupa po zakonu. 

Građanka je zatražila i neposrednu komunikaciju sa članicom Savjeta gospođom Aidom Petrović.

Odmah po prijemu pritužbe, Savjet je od direktora Uprave policije zatražio da  pripremi detaljnu informaciju o svim prijavama koje je povodom oba osnova podnijela gospođa S.R.

Savjet je uputio i hitnu preporuku direktoru policije da naloži starješinama u CB Budva da odmah pozovu na razgovor građanku S.R. i sa njom razjasne sve okolnosti oko trenutnog nepostupanja i obaveže ih, da dok je zakonski roditelj i staratelj tom djetetu, postupaju po njenim prijavama.

Savjet je zatražio i da naloži poseban senzibilitet u postupanju policijskih službenika jer se u ovom slučaju radi o žrtvi nasilja i različitih ekonomskih pritsaka koji su se nastavili i do današnjeg dana. 

Savjet je predložio, kako bi se sanirala dosadašnja i spriječila dalja šteta na ovom slučaju, da se odmah, od strane Uprave policije, o istom obavijesti i Operativni tim MUP Crne Gore za borbu protiv nasilja nad ženama.

Tom tijelu neposredno se obratio Savjet i upoznao ga sa pritužbom kao i zahtjevom i preporukom koje su upućeni Upravi policije.