EPIDEMIJA: POLICIJSKI SLUŽBENICI I KONTROLA IZLOŽENOSTI RIZIKU

EPIDEMIJA: POLICIJSKI SLUŽBENICI I KONTROLA IZLOŽENOSTI RIZIKU
10 Apr

EPIDEMIJA: POLICIJSKI SLUŽBENICI I KONTROLA IZLOŽENOSTI RIZIKU

Podgorica, 10. april 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije je informisan da je prema današnjim podacima 78 službenika Uprave policije stavljeno u samoizolaciju, četiri (4) službenika se nalaze u karantinu, dok je Virus COVID 19 konstatovan kod četiri (4) službenika Uprave policije.

Na interesovanje građanskog nadzora policije u vezi sa razlozima zbog kojih su policijski službenici stavljeni u samoizolaciju ili karantin - doputovali su iz određenih zemalja, članovi njihovog domaćinstva su doputovali iz inostranstva, imali su privatno rizičan kontakt ili je do rizičnog kontakta došlo uslijed obavljanja redovnih policijskih poslova - Savjet za građansku kontrolu rada policije je obaviješten da, niti u jednom slučaju od do sada registrovanih, razlozi ne proizilaze iz djelokruga policijskih poslova tj. iz kontakata sa građanima.

Neposredna primjena policijskih ovlašćenja i rad svih odjeljenja i centara bezbjednosti Uprave policije prilagođen je vanrednim okolnostima uzrokovanih epidemijom i organizovan je na način koji je bezbjedan za policijske službenike i građane

Rukovodstvo Uprave policije sprovodi potrebnu kontrolu izloženosti riziku i policijski službenici, službena vozila i prostorije koje koristi policija su snabdjeveni odgovarajućom ličnom zaštitnom opremom i dezinfekcionim sredstvima.