DRUŠTVENI DIJALOG O RADU MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA I UPRAVE POLICIJE

DRUŠTVENI DIJALOG O RADU MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA I UPRAVE POLICIJE
27 Sep

DRUŠTVENI DIJALOG O RADU MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA I UPRAVE POLICIJE

Podgorica, 27. septembar 2019. godine - Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, zajedno sa rukovodstvom Ministarstva i Uprave policije održao je konsultativni sastanak sa organizacijama civilnog društva.

Sastanak je upriličen povodom predstojećeg Dana unutrašnjih poslova. 

Sastanku je u ime Savjeta za građansku kontrolu rada policije prisustvovao predsjednik mr Aleksandar Saša Zeković. Savjet je inače državno nezavisno tijelo koje je u postupnosti uspostavljeno od predstavnika civilnog društva (akademska zajednica, advokatska profesija, ljekari i pravnici Crne Gore i NVO za ljudska prava).

Predstavnici_ce civilnog društva prepoznali su ozbiljan napredak u radu MUP i postupanju Policije i konstruktivno iznijeli primjedbe i predloge za unaprjeđenje ukupne prakse i kvalitetnijeg pristupa prema građanima i brojnim osjetljivim kategorijama stanovništva.

Predsjednik Savjeta Zeković pohvalio je i predstavio rezultate ministra Nuhodžića i direktora Policije dr Veselina Veljovića koji su važni za dalji razvoj policijskog integriteta i ljudskih prava a koje je prepoznala građanska kontrola polocije. 

Zeković je iznio određene predloge za dalje poboljšanje policijske prakse i pozvao je čelnike MUP i Uprave policije da nastave još vidljivije u promovisanju profesionalne kulture ponašanja.

Ministar Nuhodžić je izlaganja i date ocjene iz civilnog društva okarakterisao životnim i realnim predstavljanjem određenih stanja i pojava u crnogorskom društvu prema kojima će se odgovorno odnijeti.