DA LI SU JAVNE POVRŠINE NA KOJIMA JE BAČEN SUZAVAC BEZBJEDNE

DA LI SU JAVNE POVRŠINE NA KOJIMA JE BAČEN SUZAVAC BEZBJEDNE
11 Sep

DA LI SU JAVNE POVRŠINE NA KOJIMA JE BAČEN SUZAVAC BEZBJEDNE

Gospođa Zorka Zoja Vidova Ivanović (1989), menadžerka sa Cetinja, preko aktivista Crnogorskog helsinškog odbora, obratila sa Savjetu za građansku kontrolu rada policije i ukazala na svoje iskustvo sa dejstvom suzavca u tom gradu.

“Moj sin koji ima godinu i sedam mjeseci igrao se danas, 10. septembra 2021. godine, igrao se vrlo kratko, gotovo dva minuta, sa lopticom na gradskom trgu (trg kralja Nikole). Stavio je usta i počeo je da plače, da se crveni, suzi, kija… To stanje je trajalo 15. minuta. Ovo sve se dešava pet (5) dana nakon bačanja suzavca na toj lokaciji. Kako mi je rođena sestra ljekarka, nijesmo zatražili medicinsku pomoć već sam se sa njom konsultovala” navela je gospođa Ivanović u pritužbi.

Građanka gospođa Ivanović je zatražila da se provjeri postupanje policije tog dana na Cetinju, da li je došlo do prekoračenja ovlašćenja u pogledu korišćenja hemjskih sredstava te da li je trenutno bezbjedno i da li treba naložiti detaljnije čišćenje javnih površina. Ista je zahtjevala da u postupku bude navedena pod punim identitetom.